K-Ruoka Awards tuomarit

K-Ruoka Awards tuomarit

Päivitetty 11.5.2018

K-Ruoka Awards -tuomaristo on mukana vaikuttamassa kilpailun finalistien valinnassa. Voittajat ratkeavat yleisöäänten perusteella, heidät julkistetaan ja palkitaan 4.11.2017.

K-Ruoka Awards -tuomarit

Alex Nurmi, gourmet-kokki, food stylisti ja tv-kokki

”Intohimoni ruokaa kohtaan syttyi hyvin pienenä. Rakastin koota vanhemmilleni erilaisia herkkulautasia nautiskeltavaksi. Matkan varrella niin ruokatrendit, omat mieltymykset kuin raaka-aineetkin ovat ehtineet vaihtua useaan otteeseen, mutta rakkaus ruokaa ja sen kauneutta kohtaan on säilynyt ennallaan. Suomessa tehdään valtavan paljon hyviä ruokatekoja ja luodaan uusia ilmiöitä. On kunniatehtävä olla mukana K-Ruoka Awards –tuomaristossa nostamassa näitä arjen sankareita koko Suomen nähtäville.”

Maija Itkonen, Gold&Green Foodsin toimitusjohtaja

MaijaItkonen

”Viime vuosien muutos suomalaisessa ruokakulttuurissa on ollut huikea. Meillä alkaa olla jo aika monimuotoinen, suvaitsevainen ja trendikäs ruokakulttuuri. Se, että Nyhtökaurat hupenevat hyllyistä Lappia myöten, kertoo suuresta muutoksesta. Olen ollut kasvissyöjä koko elämäni ja 1980-luvulla se tarkoitti perunaa ja kastikkeen lientä. Kasvisruokabuumi on minulle todella merkittävä juttu – saan syödä muiden kanssa, enkä olekaan enää erikoisruokavaliolla.”

Markus Ranne, kauppias, K-Supermarket Hertta

 Markus Ranne

”Kun asiakas toivoo jotakin tuotetta kauppamme hyllyyn, liikkeelle lähdetään aina siitä, että toive toteutetaan. K-Ruoka Awards –tuomaristossa aion pitää mielessäni vuosien saatossa kehittyneen kokemukseni siitä, mikä asiakkaita kiinnostaa. Asiakkaiden kuulemisen ohella kaupoilla on mielestäni toinenkin tärkeä tehtävä: kulutusvalintojen ohjaaminen. Uskon, että jokaisella kaupalla on valtaa vaikuttaa alueella asuvien ihmisten ruokailutottumuksiin. Siksi pyrimme aina valitsemaan valikoimaamme terveellistä ja mahdollisimman lähellä tuotettua ruokaa.”

Pekka Terävä, ravintoloitsija, Olo Group

 PekkaTerava

”Ruokaan linkittyy valtavan paljon erilaisia asioita. Ei ole kyse vain herkullisista makuelämyksistä: yhteiset ruokailuhetket tuovat ystävät ja perheet yhteen. Juuri tämän takia ruoka on minulle suuri intohimo. Ruoka on mielestäni myös aina kannanotto: jokaisen valinnoilla on merkitystä. Suomalainen lähiruoka on siksi lähellä sydäntäni ja haluan tarjota sitä myös vieraillemme. Tuore ruoka myös maistuu herkulliselta: sitä on kaikin puolin ilo tarjoilla.”

Klaus Hartikainen, viestintäjohtaja, MTK

KlausHartikainen

”Pyrin arkena syömään varsin monipuolisesti ja melko terveellisestikin, mutta haluan aika ajoin myös nautiskella ja herkutella. Arvostan erittäin paljon suomalaisia tuoreita, laadukkaita ja puhtaita raaka-aineita. Vastuullisuus ja elintarviketurvallisuus on minulle tärkeää. Haluan tietää, mistä lautaselleni päätyvä ruoka tulee. Aloitan lähes jokaisen aamuni syömällä aamupalaksi kansallisruokaamme ruisleipää. Siitä lähtee päivä hyvin käyntiin.” 

_Kuvaaja: Jaana Kankaanpää _

Ari Akseli, Ruokakeskon tavarakaupan johtaja

Ari Akseli

"Tuoretonnikalafilepihvit grillatun parsan, varhaisperunoiden ja maukkaan kastikkeen kanssa. Käytän suomalaisia raaka-aineita aina kun mahdollista. Kotimaiset lihat, kalat ja vihannekset maistuvat parhailta. Ruoka maistuu parhaimmalta puolison ja ison ystäväporukan seurassa."

Teija Nesterinen, markkinointijohtaja, K-Ruokamediat

Teija Nesterinen

”En ole ruuan suhteen hifistelijä, mutta olen erittäin kiinnostunut ruoasta ja uusien makujen kokeilemisesta. Teen mielelläni ruokaa, aina kun aika antaa myöten. Ruoan avulla voi levittää rakkautta ja lämpöä. Yhteisen pöydän ympärille kokoontuminen luo yhteenkuuluvuuden tunnetta ja herättää keskusteluja, jotka tekevät maailmasta paremman paikan haarukallinen kerrallaan. K-Ruoka Awards –tuomaristossa haluan olla herättelemässä juuri tällaista keskustelua ja innostusta uusien ilmiöiden ja tuotteiden ympärille.” 

Pauli Aalto-Setälä, toimitusjohtaja, Aller Media, K-Ruoka Awards -tuomariston puheenjohtaja  

Pauli Aalto-Setälä

“Suhteeni ruokaan on rakastava ja kunnioittava. Mielestäni ruoalla on mahdollista ilmaista erilaisia tunteita. Arvostan suuresti ruoan eettisyyttä ja suomalaista alkuperää. Haluan olla varma, että syömäni ruoka on puhdasta. Maut saavat kuitenkin tulla myös Suomen ulkopuolelta. Uskallan väittää olevani Turun saariston paras pizzanpaistaja, sillä olen rakentanut sinne aidon, puulämmitteisen italialaisen pizzauunin. Tämän vuoden K- Ruoka Awardseilta odotan ennen kaikkea yllätyksiä ja elämyksiä.”