Viskaalin tilalla lehmät kasvatetaan rakkaudella

Viskaalin tilalla lehmät kasvatetaan rakkaudella

Julkaistu 11.5.2018

Vuoden lähituottajan tittelistä K-Ruoka Awardsissa 2017 kilpailevalla Viskaalin tilalla tuotetaan puhdasta lähiruokaa eläinten ja ympäristön ehdoilla.

Muhoksella, Oulujokilaakson syleilyssä sijaitsee limousin-rotukarjaa kasvattava Viskaalin tila. Perille löytää helposti: kuuluvasti ammuvat lehmät toivottavat vierailijan tervetulleeksi ja kutsuvat lähemmäs.

Isäntä Heikki Räinälle ja emäntä Tuula Kukkola-Räinälle on maanviljelijän työssä kaikkein tärkeintä ympäristön ja eläinten kunnioittaminen. Tilan yhteydessä on myös teurastamo ja lihajalostamo, mikä tekee Viskaalin tilan lihasta luotettavaa ja laadukasta.

“Kun syö meillä tuotettua lihaa, saa takuuvarmasti ekologisesti ja eettisesti tuotettua lihaa, jonka alkuperä on tiedossa”, Tuula Kukkola-Räinä kertoo.

Lehmien eettinen kohtelu on eläinrakkaalle isäntäparille erittäin tärkeää. Aito kiintymys eläimiin ei jää tilalla vierailevalta huomaamatta: sekä emäntä että isäntä juttelevat lehmille vähän väliä, kuin pienelle vauvalle leperrellen.

“Pidämme molemmat eläimistä ja teemme tätä työtä ennen kaikkea rakkaudesta lehmiin”, Heikki Räinä summaa.

Lähiruoan ostaminen kannattaa: kun ostaa elintarvikkeet läheltä, tulee puolihuomaamatta lisättyä oman kotiseudun vaurautta paikallista työtä tukemalla. Lähiruoka on myös kaukaa kuljetettua ja pitkään säilöttyä ruokaa puhtaampaa.

“Puhtaista raaka-aineista valmistettu ruoka on terveellistä. Meidän kaikkien olisi hyvä muistaa syödä vähemmän, mutta paremmin”, Heikki Räinä toteaa.

Tutustu finalisteihin