Butikshjälp
Du kan beställa mat i nätbutiken till en närstående för leverans till dörren även på en annan ort

Du kan beställa mat i nätbutiken till en närstående för leverans till dörren även på en annan ort

Många är just nu bekymrade för sina nära och kära. I nätbutiken K-Ruoka kan du göra en matbeställning även till en närståendes hemadress, förutsatt att denna bor på nätbutikens leveransområde.

Så här beställer du åt en närstående via webbsidorna

  1. Logga in med din egen K-Tunnus eller skapa en ny åt dig själv på k-ruoka.fi/kauppa
  2. När du har valt butik, ser du butikens leveranspris.
  3. Lägg varor i köpkorgen med hjälp av produktkategorierna och produktsökningsfältet.
  4. Välj ett leveranssätt och en leveranstid som passar dig. Observera, att leveranstiden har reserverats först när beställningen har skickats. I vissa områden är det rusning i nätbutiken, så gör din beställning i tid.
  5. Ändra kontaktuppgifterna, fyll i namnet på din närstående, hemadressen och telefonnumret. Du kan behålla din e-postadress, så får du beställningsbekräftelsen och kvittot till din egen e-post.
  6. Välj betalningssätt. Vi rekommenderar i mån av möjlighet nätbetalning. Den försnabbar leveransen och är det enklaste alternativet för mottagaren. När nätbetalning har använts, kan chauffören för att undvika närkontakt lämna inköpen utanför din närståendes dörr. Nätbetalning kan väljas endast, om du är inloggad när du gör beställningen. Mer information om nätbetalning hittar du här.
  7. __När beställningen har lyckats, får du en beställningsbekräftelse till din e-post. __

Vad ska man komma ihåg, då man beställer åt någon annan? Även om nya varuleveranser kommer till butikerna kontinuerligt, kan produkter tillfälligt ta slut i vissa produktgrupper. Vi rekommender att du ger ditt medgivande till att produkter får ersättas med motsvarande, ifall några produkter saknas. I fältet Meddelande till butiken kan du ge plockaren preciseringar om hur produkter får ersättas, till exempel:

  • De ersatta produkterna ska vara laktosfria/sockerfria/glutenfria
  • I leveransen ska det finnas fem enkla mikrorätter

Kom ihåg att skriva in en eventuell dörrkod som mottagaren av leveransen har i fältet Meddelande till butiken, så att chauffören kan föra inköpen ända fram till hemdörren.

För att undvika närkontakter går det också att i fältet Meddelande till butiken be att chauffören lämnar inköpen utanför dörren, om de har betalats med nätbetalning. Mer aktuellt om den avvikande situationen och nätbutiken hittar du här.