Butikshjälp
Komihåglista då man handlar i butik i undantagssituationen

Komihåglista då man handlar i butik i undantagssituationen

Såväl kundernas som vår personals hälsa och välmående är ytterst viktiga. Läs här en komihåglista för hur man handlar i butik i undantagssituationen.

Tvätta händerna

Minska smittorisken för dig själv, andra kunder och butikens personal genom att tvätta händerna omsorgsfullt med tvål både innan du handlar i butiken och då du har handlat färdigt. En god minnesregel är att tvätta händerna i minst 20 sekunder. Torka händerna ordentligt.

Håll säkerhetsavståndet

Håll gärna avstånd till andra kunder och personalen i butiken. Då du undviker närkontakt minskar du smittorisken.

Skydda munnen och näsan då du hostar

Om du måste hosta i butiken, ska du ta hänsyn till andra kunder och personalen och hosta i ärmen eller i en engångsnäsduk.

Stanna hemma om du är sjuk

Låt bli att gå till butiken, när du är sjuk och be i stället någon närstående eller granne om butikshjälp om det behövs. Handla mat på nätet i mån av möjlighet, här kan du med postnumret kontrollera vilka K-Ruoka-mataffärer som har hemleverans i ditt område.

Betala helst med kort

Betala helst med kort och undvik i mån av möjlighet att använda kontanter I butiken. Använd alltid kontaktlös betalning när det är möjligt. Det är ett alternativt betalningssätt på många bankkort.

Handla med hänsyn

I dessa undantagstider är det bra att ha lagom mängder mat hemma i skafferiet, men handla med hänsyn till andra kunders verkliga behov. Maten och de övriga dagligvarorna är inte på väg att ta slut, även om vissa varor tillfälligt kan ta slut, så behöver man inte bunkra upp med stora inköp.

Butikshyllorna fylls på varje dag även nu då efterfrågan är större. Om din favoritprodukt saknas i hyllan, ber vi om föreståelse och tålamod.