Coronaa limellä, ulkoilmaelämää tvistillä

Coronaa limellä, ulkoilmaelämää tvistillä

Henkeäsalpaavan kauniita maisemia, raikasta ulkoilmaa ja herkullisia retkieväitä – oletko jo tutustunut näihin suomalaisiin luontoparatiiseihin?

Ihmiset viettävät keskimäärin 90 prosenttia elämästään sisätiloissa*, eikä poikkeusvuosi ole ainakaan helpottanut tilannetta. Olutbrändi Corona tutustui kahdeksaan edelläkävijään, joista jokainen päätti valita toisin. Syntyi Free Range Human -videosarja, jossa ulkoilmaelämän valinneet ihmiset ympäri maailmaa avaavat erilaisen elämäntapansa taustoja.

Videosarjassa tutustutaan maailman kaukaisissakin kolkissa sijaitseviin henkeäsalpaavan kauniisiin luontokohteisiin, mutta myös lähempää löytyy upeita paikkoja ihailtavaksi. Tunnetko jo nämä tuhansien järvien maan uskomattomat luontokohteet?

Corona kuvituskuva Lopella sijaitseva Iso-Melkutin on kirkasvetinen järvi, jonka ympäri kulkee helppokulkuinen patikointireitti.

Helmi Hämeessä

Lopen Räyskälässä sijaitseva Iso-Melkutin on Hämeen luontohelmi. Kristallinkirkkaan järven ympärillä kiertävä helppokulkuinen patikointireitti, loppumattomalta tuntuva hiekkaranta ja viihtyisät levähdyspaikat tarjoavat raikkaasta ulkoilmasta nautiskelijalle parastaan. Kaunista järvimaisemaa voi ihailla samalla, kun nuotiossa paistuu makkara ja limellä höystetty Corona-olut virkistää patikoinnista väsähtänyttä retkeilijää.

Kelluva löylyparatiisi

Kiertävä Sauna Obscura ei ole vain veden päällä kelluva sauna, vaan täysin omanlaisensa elämys; saunan sisäseinille heijastuvat nimittäin ulkopuolella komeilevat maisemat. Omintakeinen kamerasauna on saanut nimensä vanhasta camera obscura -valokuvausmenetelmästä, jonka ansiosta kelluva sauna muuttuu upeaksi maisemataideteokseksi. Tässä miljöö, jossa kylmä saunaolut ei ole koskaan maistunut yhtä hyvältä!

Muikkupuron liplatusta

Päällepäin Hossan kansallispuistossa sijaitseva Muikkupuron laavu on kuin mikä tahansa metsän siimeksestä löytyvä levähdyspaikka. Tarkemmin katsottuna laavu on kuitenkin erikoisen kauniilla paikalla, sillä aivan sen edessä liplattaa kirkasvetinen pieni puro, Muikkupuro. Retkeilijä arvostaa myös Muikkupuron laavupaikan hyvää varustelua: metalliset makkaratikut ja tulentekovälineet löytyvät puuvajasta, joten päiväpatikoija tarvitsee mukaansa vain täyttävää retkievästä ja sopivasti viilentävää laavulageria.

Elämys Kirnukalliolla

Askolassa Itä-Uusimaalla sijaitseva hiidenkirnuesiintymä on luonnon ainutlaatuinen taideteos. Syvälle kallioon uurtuneet kuopat, hiidenkirnut, syntyivät jääkauden päättyessä, kun mannerjää suli muodostaen jäätikkökaivoja, joissa kivet ja lohkareet pyörivät veden liikkeen mukana sorvaten kirnumaisia kuoppia. Askolan Kirnukalliolla sijaitseva hiidenkirnukokonaisuus on Suomen suurin. Evästauon voi pitää Porvoonjoen rannassa, josta retkeilijöiden käyttöön löytyy myös pieni nuotiopaikka.

Trooppinen aarre Hollolassa

Uskomatonta kyllä, Hollolassa sijaitseva Kiikunlähde on niin turkoosi, että se muistuttaa trooppista laguunia. Lähdeallas sijaitsee suojellun maaston ympäröimänä, mutta turkoosia taikaa voi pysähtyä ihastelemaan läheiseltä näköalatasanteelta.

Tiesithän, että Corona-olutnautinnon kruunaa pullon suuhun pujautettu pieni limeviipale? Kun ostat kaksi 6-pack-pakkausta, saat nyt kaupan päälle myös kätevän viilennyssangon. Nappaa oluet lähimmästä K-kaupasta ja nauti suosikkipaikassasi!

*https://indoor.lbl.gov/sites/all/files/lbnl-47713.pdf