Aasian maut grillissä

Aasian maut grillissä

Päivitetty 29.3.2018

Soija, inkivääri ja chili tuovat trendikkäitä Aasian makuja kesän grillaukseen. 

Tuliset, makeat ja happamat maut korostuvat aasialastyyppisissä kastikkeissa ja marinadeissa, joilla on helppo maustaa niin grilliliha ja -kala kuin -kasviksetkin.

Grillipossua aasialaisittain

Suomalainen rypsiporsaan liha sopi mainiosti myös Aasian makuihin. Huippukokki Tomi Björck suosittelee valmistamaan rypsiporsaasta maailmalla hyvin suosittua aasialastyylistä grillipossua eli Char siew'ta. Tarjoa grillipossun kanssa paahdettua paksoita eli pinaattikiinankaalia. Katso resepti alta ja valmistusohjeet HK:n Lihakoulun blogista.

Grillaa_aasialaisittain

Char Siew – grillipossua aasialaisittain

900 g HK Rypsiporsas® Kassler
2 dl hoisin-kastiketta
1 ½ dl hunajaa
5 rkl soijaa
2 rkl omenamehua
1 tl mustapippuria
½ tl kanelia
1 kpl chilipaprikaa
3 oksaa korianteria

Toinen aasialasityyppinen vaihtoehto grillatusta possusta on HK Viljaporsaan Flatbone, joka tarjotaan grillatun kukkakaalisalaatin ja paahdetun seesamihummuksen kanssa. Kokeile myös Red Dragon -kastikkeen kanssa tarjottavia mureita ramen ribsejä.

Kesän kuumin grillimarinadi maustetaan aasialaisittain

Soija on tuttu marinadien raaka-aine, mutta lisäämällä mukaan tuoretta inkivääriä, chiliä tai valkosipulia saat grillimarinadiin uutta potkua. Kokeile esimerkiksi possun kasslerpihvin marinointiin korelalaisen keittiön ylpeyttä, bulgogi-marinadia.