Aasian maut grillissä
Päivitetty 29.3.2018Soija, inkivääri ja chili tuovat trendikkäitä Aasian makuja kesän grillaukseen.
Tuliset, makeat ja happamat maut korostuvat aasialastyyppisissä kastikkeissa ja marinadeissa, joilla on helppo maustaa niin grilliliha ja -kala kuin -kasviksetkin.
Grillipossua aasialaisittain
Suomalainen rypsiporsaan liha sopi mainiosti myös Aasian makuihin. Huippukokki Tomi Björck suosittelee valmistamaan rypsiporsaasta maailmalla hyvin suosittua aasialastyylistä grillipossua eli Char siew'ta. Tarjoa grillipossun kanssa paahdettua paksoita eli pinaattikiinankaalia. Katso resepti alta ja valmistusohjeet HK:n Lihakoulun blogista.
Char Siew – grillipossua aasialaisittain
900 g HK Rypsiporsas® Kassler
2 dl hoisin-kastiketta
1 ½ dl hunajaa
5 rkl soijaa
2 rkl omenamehua
1 tl mustapippuria
½ tl kanelia
1 kpl chilipaprikaa
3 oksaa korianteria
Toinen aasialasityyppinen vaihtoehto grillatusta possusta on HK Viljaporsaan Flatbone, joka tarjotaan grillatun kukkakaalisalaatin ja paahdetun seesamihummuksen kanssa. Kokeile myös Red Dragon -kastikkeen kanssa tarjottavia mureita ramen ribsejä.
Kesän kuumin grillimarinadi maustetaan aasialaisittain
Soija on tuttu marinadien raaka-aine, mutta lisäämällä mukaan tuoretta inkivääriä, chiliä tai valkosipulia saat grillimarinadiin uutta potkua. Kokeile esimerkiksi possun kasslerpihvin marinointiin korelalaisen keittiön ylpeyttä, bulgogi-marinadia.