Alkoholittomat viinit kesäkekkereille

Alkoholittomat viinit kesäkekkereille

Päivitetty 9.5.2019

Alkoholittomat viinit ovat lisänneet suosiotaan ja sopivat mainiosti myös kesäisten grillijuhlien juomaksi. Tässä muutama suosituksemme alkoholittomien puna- ja valkoviinien sekä kuohuviinien valintaan.

Alkoholittomat punaviinit

alkoholittomat_viinit_bluenunpunaviini

Blue Nun Light punaviini 0,5% 0,75l klp

Saksalainen Blue Nun Light alkoholiton punaviini on maultaan kevyehkö ja pehmeän hedelmäinen.

Ruokasuositus: Blue Nun Light -viini sopii erityisen hyvin grilliruoan ja pastaruokien kanssa nautittavaksi. Valmista vaikkapa grillipihvit naudan sisäfileestä grillattujen munakoisonyyttien kera. Raakamakkara valmistuu myös grillissä ja sopii mainiosti tomaattisen tuoremakkarapastan seuraksi.

Jacob's Creek Shiraz 0,5% 0,75l klp

alkoholittomat_viinit_shiraz

Itävaltalainen Shiraz on runsaanpunainen ja keskitäyteläinen alkoholiton viini. Vähätanniinisessa viinissä maistuu kevyesti luumu ja mausteinen mustaherukka.

Ruokasuositus: Shiraz sopii erityisesti kanan, porsaan ja naudanlihan kanssa nautittavaksi, mutta soveltuu myös salaattien ja suolaisten piiraiden kanssa kesäisten illanistujaisten juomaksi. Nautiskele viiniä esimerkiksi grillatun broilerin ja raikkaan kesäsalaatin tai helposti valmistuvan parsapiirakan kanssa.

Alkoholittomat valkoviinit

alkoholittomat_viinit_rieslingJacob's Creek Riesling 0,5% 0,75l klp

Itävaltalainen alkoholiton Riesling on väriltään vaaleankeltainen. Viini on puolimakea, hapokas ja raikas. Siinä on viheromenainen ja limettinen maku.

Ruokasuositus: Riesling sopii erityisesti kala- ja äyriäisruokien sekä salaattien kanssa nautittavaksi. Kokeile myös itämaisten ruokalajien kanssa. Grillissä valmistat helposti kalaa ja erilaisia äyriäisvartaita, kokeile vaikkapa kuningaskatkarapuvartaita tai inkiväärin ja chilin makuista aasialaista lohta.

alkoholittomat_viinit_bluenunvalkoviini

Blue Nun Light valkoviini 0,5% 0,75l klp

Alkoholiton Blue Nun Light on saksalainen valkoviini. Raikas ja hedelmäinen viini sopii myös kevyttä ruokavaliota noudattaville, sillä se on vähäkalorinen. 

Ruokasuositus: Blue Nun Light on hyvä seurustelujuoma ja sopii myös ruokajuomaksi. Tarjoa viiniä juhlabuffetissa tai salaattien, kanan ja vaalean kalan kanssa. Grillissä valmistat esimerkiksi ahvenfileitä, jotka voit tarjota kesäisen tilli-sitruunakastikkeen kera. Kokeile myös grillattua vesimeloni-halloumisalaattia grillibroilerin seurana.  

Alkoholittomat kuohuviinit

alkoholittomat_viinit_kuohuviiniTörley kuohuviini 0,5% 0,75l klp

Hienostunut unkarilainen kuohuviini on maultaan raikas ja hieman mausteinen.

Ruokasuositus: Törley kuohuviini sopii niin aperitiiviksi kuin pehmeiden juustojen ja jälkiruokien kanssa nautittavaksi. Tarjoa kesäjuhlien alkupalana pikkusuolaisia antipastovartaita. Ne on vieläpä helppo syödä kuohuviinilasi kädessä jos pidät esimerkiksi puutarhajuhlat. Jälkiruokana kuohuviinin kumppanina maistuu valkosuklaajuustokakku sesongin marjoilla koristeltuna.

alkoholittomat_viinit_kuohuviini_roseTörley rosé kuohuviini 0,5% 0,75l klp

Hienostunut unkarilainen roséviini on maultaan raikas ja marjainen.

Ruokasuositus: Törley rosé kuohuviini sopii erityisesti pehmeiden juustojen, jälkiruokien ja mausteisten ruokien kumppaniksi. Tarjoile kuohuviiniä suloisten raparperitäytteisten macaronsien kanssa tai kesäisen kaura-juustokakun kaverina.