Grillataan äyriäisiä

Grillataan äyriäisiä

Äyriäiset tuovat grillaukseen asteen verran luksusta. Esimerkiksi grillatut kampasimpukkavartaat ovat erinomainen ruokalaji hienostuneemmalle grilliaterialle.

Äyriäiset grilliin

Kala ja äyriäiset sopivat mainiosti grilliin. Erilaisia rapuja voi kätevästi pujottaa näyttäviin vartaisiin kasvisten kanssa. Isompia äyriäisiä kuten raakoja, kokonaisia scampeja voi grillata yksittäin.

Kampasimpukka on kevään herkku

Kampasimpukat sopivat alkupaloina salaatteihin, wokkeihin ja pastaan. Myös kampasimpukan, pekonin ja sienten kombo on kokeilemisen arvoinen. Kampasimpukan maku tulee parhaiten esiin grillattuna, paistettuna tai höyrytettynä.

Pakastetut Pirkka kampasimpukan lihan sulatus ottaa oman aikansa. Lihaa sulatetaan noin 10 tuntia jääkaapissa tai 30 minuuttia kylmässä vedessä muovipakkauksessaan. Kuivaa kampasimpukan lihat ennen paistamista huolellisesti. Itse valmistus on kuitenkin nopeaa, grillaukseen riittää 1-2 minuuttia per puoli. Katso videolta tarkemmat valmistusvinkit.

Kalaa ja äyriäisiä grillin lämpöön

Kokeile kampasimpukkaa

Sinua saattaisi kiinnostaa