Grillataan äyriäisiä

Grillataan äyriäisiä

Äyriäiset tuovat grillaukseen asteen verran luksusta. Esimerkiksi grillatut kampasimpukkavartaat ovat erinomainen ruokalaji hienostuneemmalle aterialle. Lue parhaat vinkit merenelävien grillaukseen.

Mitkä äyriäiset käyvät grilliin?

Grillissä voi valmistaa kaikkia äyriäisiä: katkarapuja, jättikatkarapuja, merirapuja, simpukoita, ostereita ja hummereita. Erilaisia rapuja voi kätevästi pujottaa näyttäviin vartaisiin kasvisten kanssa. Isompia äyriäisiä kuten raakoja, kokonaisia scampeja voi grillata yksittäin.

Miten äyriäiset esikäsitellään?

Esikypsennetyt äyriäiset ovat heti valmista grillattavaa. Ne valmistuvat kuumassa grillissä noin 3-5 minuutissa. Myös tuoreet sinisimpukat ja osterit voi laittaa grilliin sellaisenaan. Kun niiden kuori aukeaa raolleen, ne ovat kypsiä.

Ennen grillaamista äyriäiset kannattaa maustaa maltilla, ettei lihan mieto maku peity. Erilaiset pintamausteet tarttuvat äyriäisiin nopeasti. Esimerkiksi valkosipuli, rosmariini ja chili sopivat hyvin äyriäisten kanssa.

Mitä pitää huomioida grillaamisessa?

Äyriäiset ovat herkkiä ja pilaantuvat helposti. Siksi varsinkin kesällä kaupassa olisi hyvä olla aina kylmälaukku mukana, ettei kylmäketju katkea. Kotona ja mökillä äyriäiset kannattaa säilyttää jääkaapissa viime hetkeen asti ja tuoda ne ulos vasta, kun grilli on kuumana.

Muista myös hygienia. Varaa mereneläville, lihoille ja kasviksille omat työvälineet, astiat ja leikkuulaudat. Siten raa'an lihan bakteerikantaa ei pääse siirtymään toiseen raaka-aineeseen tai kypsään ruokaan.

Helposti pakastealtaasta