Grillataan lihaa!

Grillataan lihaa!

Monen mielestä grillaaminen on synonyymi kesälle. Grillaaminen on myös rento tapa kokoontua yhdessä hyvän ruoan ympärille.

Monenlaista lihaa grilliin

Jokaisella grillimestarilla lienee omat lihasuosikkinsa. Yksi grillaa mieluiten naudan ulkofileetä tai entrecotea eli välikyljystä, toisen grillissä tirisevät mehevät possupihvit, kyljykset ja vartaat, ja kolmannen hiilloksella kypsyy lammasta ja broileria.

Valitsitpa grilliin sitten kassleria tai karitsankaretta, on lihan maustaminen grillaajan muistilistalla ykkösenä. Lihan grillaaminen kannattaa aloittaa sekoittamalla marinadi, joka mureuttaa ja maustaa lihan. Erityisen laadukkaan lihan voi maustaa myös yksin suolalla ja pippurilla.

Ribsit vaativat esikypsennyksen

Viime vuosina suurta suosiota kasvattaneet porsaan kylkirivit eli ribsit kannattaa esikypsentää ennen grillaamista. Esikypsentäminen tapahtuu helpoiten joko keittämällä tai uunissa miedolla lämmöllä paistamalla. Valele esikypsennettyjä ribsejä grillaamisen aikana herkullisella bbq-kastikkeella.