K-Plussan säännöt ja tietosuojaseloste päivittyvät 1.11.2022. Lue lisää täältä.
Grillatut banaaniveneet

Grillatut banaaniveneet

Pientä tuunausta täytteillä ja pikavisiitti grillissä – tavallinen banaani muuttuu grilli-illan herkkujälkiruoaksi, joka tyydyttää suuremmankin makeanhimon.

Makea grilliherkku

Grillikaudesta kannattaa ottaa ilo irti myös jälkiruokien kohdalla. Vaivattomasti valmistuva, lämmin ja makea banaanivene on seesteisten kesäiltojen täydellinen herkku, jota varsinkin lapset rakastavat. 

Hyvää hetkessä

Tarvitset banaaniveneiden valmistamiseen yhden banaanin herkuttelijaa kohden. Pienemmän makeannälän sattuessa kohdalle, on banaanivene myös mainio jälkiruoka jaettavaksi vaikkapa puolison tai ystävän kanssa.

Varaa täytteiksi suklaata ja vaahtokarkkeja – yhteen banaaniin mahtuu koosta riippuen pari vaahtokarkkia ja noin kolme suklaapalaa. Tasaisen kypsymisen avittamiseksi tarvitaan myös alumiinifoliota.

Banaaniveneiden valmistaminen

Tee kuhunkin kyljellään lepäävään kuorimattomaan banaaniin viilto, joka ulottuu sentin parin päähän kummastakin kärjestä. Varo, ettet puhkaise banaanin kuorta vastakkaiselta puolelta.

Asettele viillon sisään suklaapaloja sekä halutessasi vaahtokarkkeja tai pähkinöitä. Suklaaksi sopivat esimerkiksi Pirkka minttusuklaarakeet ja pähkinöiksi taas Pirkka pistaasipähkinät. Jätä täytteiden väliin hieman tilaa, jotta sulavat vaahtokarkit ja suklaapalat pysyvät siististi banaanin sisällä, eivätkä valu foliokääreen pohjalle.

Leikkaa täyttämisen jälkeen kullekin banaanille oma palansa alumiinifoliota. Voit taittaa folion kaksinkerroin ennen käärimistä, jotta täytteitä ei pääse vahingossa valumaan grilliin. Grillaa foliokääreeseen kietaistuja banaaneja kunnes niiden sisus on kunnolla pehmennyt kypsäksi ja täytteet ovat kunnolla sulaneet. Kypsien banaanien kuoret tummuvat yleensä lähes mustiksi.

Nauti valmiit banaaniveneet lusikalla suoraan kuoresta joko sellaisinaan tai esimerkiksi jäätelöllä höystettyinä.