Herkulliset grillatut hedelmät

Herkulliset grillatut hedelmät

Päivitetty 5.4.2023

Grillatut hedelmät ovat kesän herkullisin jälkkäri. Esimerkiksi grillatut banaanit ovat monelle tuttu juttu, mutta mitä muita hedelmiä voikaan grillata?

Hyödynnä grillin jälkilämpö

Lihan ja kasvisten valmistus grillissä on helppoa, mutta yhtä helppoa on valmistaa hedelmäinen jälkiruoka samalla lämmöllä. Voit grillata hedelmiä myös aterian lisukkeeksi. 

Hedelmien grillaukseen kannattaa käyttää hieman matalampaa lämpöä kuin lihalle, joten ne on hyvä grillailla viimeisillä hiilloksilla tai kaasugrillillä lämpöä lopuksi laskien.

Raikas lisäke grillatuista hedelmistä

Grillatut hedelmät sopivat herkulliseksi lisukkeeksi rasvaiselle lihalle ja raikastavat raskaammankin grilliaterian. Grillaa kalan kaveriksi limettejä ja sitruunoita.

Suurin osa hedelmistä tykkää grillin lämmöstä. Ananas, persikka, nektariinit, luumut, aprikoosit sekä päärynät ja omenat kestävät hyvin kypsennystä. Sen sijaan meloneja kannattaa grillata vain pieni hetki. Sujauta hedelmät vartaaseen tai paista sellaisenaan grilliparilalla.

Nektariini-halloumi-makkaravartaat (680x300) Kuvassa: Nektariini-halloumi-makkaravartaat

Grillattu hedelmäsalaatti maistuu jäätelön kanssa

Grillattu hedelmäsalaatti on helppo valmistaa. Pujota varrastikkuihin erilaisia hedelmiä ja tarjoa suoraan vartaista tai sekoita lopuksi hedelmäsalaatin tapaan. Sivele grillauksen aikana marinadilla, joka valmistetaan voista, sokerista ja limestä. Tarjoile vaniljajäätelön kera.