Marinointi on helppoa ja nopeaa
Marinadin tekeminen on helppoa. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja sujauta marinadi ja liha pakastuspussiin. Sulje pussi tiiviisti, pyörittele marinadia kauttaaltaan lihan ympärille ja anna lihan marinoitua vähintään tunnin ajan ennen paistamista tai grillaamista.
Mitä kauemmin liha ehtii marinoitua, sitä maukkaampaa siitä tulee. Isommat lihapalat kannattaa marinoida yön yli.
Hapan mureuttaa
Marinadiin kannattaa lisätä jotakin hapanta, sillä happamat aineet, kuten viini, viinietikka, sitruuna- tai limettimehu sekä jogurtti mureuttavat lihaa. Kokeile vaikkapa klassista cokismarinadia tai tulista chimichurrimarinadia. BBQ-marinadi sopii sekä marinointiin että grilliruokien kastikkeeksi.
Öljy mehevöittää
Vähärasvaisille lihoille kannattaa tehdä öljypohjainen marinadi, sillä öljy mehevöittää lihaa. Öljy helpottaa myös lihan paistamista tai grillaamista, sillä silloin liha ei tartu kiinni pannuun tai grilliin. Esimerkiksi karitsan lihalle sopii öljypohjainen marinadi.
Aina ei tarvitse tehdä itse
Jos marinadin tekeminen itse ei innosta tai aika on kortilla, löydät K-ruokakaupastasi hyvän valikoiman sekä valmiiksi marinoituja lihoja että Pirkka-marinadeja, joilla lihan maustaminen onnistuu vaivatta!