Grillaus
Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
Grillisanasto haltuun!

Grillisanasto haltuun!

Tiedätkö mikä on briketti, chutney tai moppaus? Opettele termit ja vie grillimestaruutesi uudelle tasolle.

AVEC: Grillijuhlien seuralainen tai ruokajuoma.

BRGR: Lyhenne sanasta burger, hampurilainen.

BRIKETTI: Tasakokoiseksi muotoiltu grillihiili, joka päästää lämpöä tasaisemmin.

BUTTERFLY CHICKEN: Litistetty broileri, jonka muoto muistuttaa perhosta.

CHIMICHURRI: Eteläamerikkalainen mausteinen grillikastike, sopii myös marinadiksi.

CHIPOTLE: Savustettu ja kuivattu chilipippuri.

CHORIZO: Mausteinen, Espanjasta lähtöisin oleva makkara.

CHUTNEY: Hillomainen, grilliruoan lisäke, joka on usein makean suolainen.

COLESLAW: Amerikkalainen klassikkolisäke, joka tehdään kaalista ja porkkanasta.

Possuvartaat ja grillattu kaali 680

ENTRECÔTE: Naudan välikyljys.

FLANK STEAK: Naudan kuve.

FLATBONE: Luurivi porsaan ulko- ja sisäfileen vierestä.

FLATBREAD: Littana pannuleipä.

GRILLISUMU: Suolalla, etikalla ja sokerilla maustettu vesi, joka sumutetaan lihan päälle, jotta se pysyy mehevänä.

GLASEERAUS: Pihvin siveleminen makealla maustekastikkeella grillauksen loppuvaiheessa.

KASSLER: Porsaan niskapala.

KIMCHI: Korealainen hapatettu kiinankaali, joka sopii erityisesti possun lisäkkeeksi.

MAUSTEKAARNA: Lihan pintaan hierottavan pinta-mausteseoksen muodostama kuori, joka pitää lihan mehevänä.

MEDIUM: Lihan kypsyysaste, jossa liha on pinnalta kypsä, sisältä kiinteä ja punertava.

MOPPAUS: Grillikastikkkeen, eli moppauskastikkeen sively pintaan.

Grillatut katkaravut kuvitus

PARILA: Yleensä uritettu paistoalusta tai pannu.

PENSLATA: Yrttiöljyn tai maustekastikkeen sutiminen grillattavan päälle.

PIRI-PIRI: Portugalilainen tulinen mausteseos.

PLUMA: Porsaan etuselästä leikattava sulkamainen pala.

PORTOBELLO: Iso herkkusieni, jonka halkaisija on 10-12 cm.

RIBSI: Porsaan tai naudan kylkirivi.

RUB: Itse sekoitettu valmis mausteseos, joka hierotaan lihan pintaan.

SATAY: Kaakkoisaasialainen ruokalaji, joka valmistetaan usein broilerin vartaista ja tarjoillaan pähkinäkastikkeen kanssa.

SLOW GRILLING: Hidasta, epäsuoraa grillaamista.

SMOUKKAUS: Amerikkalainen barbecue-menetelmä, jossa liha kypsennetään epäsuorassa lämmössä ja vaihtuvalla savulla.

SPARERIBS: Porsaan kylkiluurivi, josta on poistettu rustoranka.

SURF & TURF: Lihan ja merenelävien yhdistäminen samalla aterialla.

TEMPEROINTI: Lihan lämpötilan säätämistä.

TOMAHAWK: Naudan kyljys pitkällä luulla.

WINGS: Kanan siipi.