Hodarit onnistuvat grillissä

Hodarit onnistuvat grillissä

Hot dog on grilliherkkujen klassikko, johon kekseliäs kokkaaja tuo rohkeasti erilaisia makuja. Poimi tästä vinkit luovaan kuuman koiran grillaukseen!

Kuuman koiran kaltaisen klassikon kohdalla saattaa helposti päätyä kangistumaan kaavoihin. Pienillä hienosäädöillä grilliherkku voi kuitenkin muuttua mitä erilaisimmiksi makumatkoiksi. Jätä sinappi ja ketsuppi rohkeasti sivuosaan.

Sämpylä

Kuuman koiran peruselementti on tietenkin kunnollinen hot dog -sämpylä. Kokeile rohkeasti eri vaihtoehtoja! Voit hankkia vaikkapa terveellisiä täysjyväsämpylöitä tai pyöräyttää sämpylät itse. Oman sämpylätaikinan maustamisessa voi päästää luovuutensa valloilleen.

Nakit ja makkarat

Varsinainen kuuma koira on tyypillisesti ohut makkara tai hot dog -nakki. Halutessasi voit käyttää vaikkapa erilaisia mausteisia makkaroita, kuten bratwursteja.

Voit tehdä hot dog –makkarasta hauskannäköisen ja paremmin täytteitä sitovan viiltämällä siihen spiraalileikkauksen. Laita makkara vartaaseen ja viillä varrasta pyörittäen makkaran kylkeen spiraalimainen ura makkaran koko pituudelta. Lopuksi vedä varrastikku pois.

Hodarin täytteet

Täytteen valinta on näytön paikka! Käytä sinapin ja ketsupin sijaan vaikkapa coleslaw’ta. Tuore kaali tuo mukavan rapean suutuntuman. Wasabihodareiden juju on wasabilla maustetussa perunasalaatissa.  

Tai mitä jos toisitkin kuumaan koiraan vivahduksen vietnamilaista keittiötä käyttämällä täytteenä vaikkapa limellä ja chilillä maustettua majoneesia, viipaloitua kurkkua, raastettua porkkanaa sekä tuoreita mintunlehtiä?

Texmex-tunnelmiin pääset kokeilemalla rohkeasti salsaa tai guacamolea. Voit kruunata täytteen murustelemalla päälle maissilastuja. Meksikolaiseen tyyliin valmsitetaan myös juustoiset kanahodarit.

Kevyempään makuun sopii hienostunut yhdistelmä rucolaa, punajuurilohkoja sekä parmesan-lastuja. Italialaiseen tunnelmaan pääset laittamalla täytteeksi mozzarellaa, hienonnettua tomaattia sekä tuoretta basilikaa.

Hauska idea isolle porukalle on koota hodarit vuokaan. Saat helposti tarjottavat juhliin ja illanistujaisiin. Ja muista: klassikkokoira ketsupilla, sinapilla, paistetulla sipulilla ja suolakurkulla toimii ihan aina!