Kasviksista ja hedelmistä kepeyttä grilliaterialle

Kasviksista ja hedelmistä kepeyttä grilliaterialle

Sesongin parhaimmat kasvikset ja hedelmät sopivat mainiosti myös grilliin. Terveelliset kasvikset keventävät raskasta grilliateriaa. Katso vinkkimme grillivihanneksien ja -hedelmien käyttöön!

Vartaita, nyyttejä tai sellaisenaan

Grilliin sopivat loistavasti lähes kaikki kasvikset ja hedelmät. Kasvikset kypsyvät tasaisemmin ja nopeammin siivuina tai lohkoina. Tee kasviksista riittävän isoja viipaleita, jotta ne eivät pääse putoamaan grilliritilän väleistä eivätkä kasvikset pala grillatessa. Vartaisiin pujotettuina kasviksetkin löytävät paremmin tiensä lasten suihin. Persoonallinen loppusilaus grillattaville kasviksille ja hedelmille valmistuu omatekoisesta marinadista.

Kasvisvartaat grillissä 2019 680x297 Kuvassa: Kasvisvartaat grillissä

Yhdistä juuston kanssa

Erilaiset juustot tuovat lisää ruokaisuutta ja mehevyyttä grillattujen kasvisten kaverina. Tarjoile grilliveget juustoineen sellaisenaan tai vaikkapa salaatissa!

Grillattu munakoiso ja fetaa 2019 680x297 Kuvassa: Grillattu munakoiso ja fetaa

Salaatit grillatuista kasviksista

Salaatteihin saat paljon lisää makua ja syvyyttä, kun paahdat ainakin osana salaattiin tulevista kasviksista.

Grillattu feta-panzanella 2019 680x297 Kuvassa: Grillattu-feta-panzanella

Hedelmiä lisäkkeeksi tai jälkkäriksi

Lihan ja kasvisten valmistus grillissä on helppoa, mutta yhtä helppoa on valmistaa hedelmäinen jälkiruoka samalla lämmöllä. Voit grillata hedelmiä myös aterian lisukkeeksi. Hedelmien grillaukseen kannattaa käyttää hieman matalampaa lämpöä kuin lihalle, joten ne on hyvä grillailla viimeisillä hiilloksilla tai kaasugrillillä lämpöä lopuksi laskien.

Banoffeenyytit grillissä 2020 680 x 297 Kuvassa: Banoffeenyytit grillissä