K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Kevennä grilliruokaa salaatilla

Kevennä grilliruokaa salaatilla

Raikas salaatti on tuhdin grilliruuan paras kaveri. Salaatin voi valmistaa helposti myös etukäteen ja ottaa mukaan vaikka piknikille.

Kaali on grilliruuan klassikkokumppani

Kaalista, porkkanasta ja majoneesikastikkeesta tehty coleslaw on amerikkalaisten ykkössuosikki. Kun yhdistät coleslaw’n lihaan tai mausteiseen makkaraan, et voi mokata. Perinteisen version lisäksi kannattaa kokeilla myös kaalisalaattia retiisillä tai thaimaalaisittain maustettua kaalisalaattia!

Ruokaisa salaatti riittää lisukkeeksi

Kun lämmin ruoka nostetaan lautaselle suoraan grillistä, sitä täydentämään riittää viileä, ruokaisa salaatti. Esimerkiksi couscous ja peruna sopivat loistavasti salaatin pohjaksi. Testaa vaikkapa kreikkalaista peruna-tsatsikisalaattia, jossa maistuvat valkosipuli, omena ja minttu. Granaattiomenacouscousksessa maistuvat granaattiomenan siement, korianteri ja avokado.

Hedelmäinen salaatti – melkein kuin jälkiruoka!

Hedelmistä ja marjoista kasattu salaatti muodostaa sopivan vastaparin suolaiselle grilliruualle. Pyöräytä kanan kylkeen viinirypäle-klementiinisalaatti tai tarjoile grillijuusto granaattiomenan ja tammenlehväsalaatin kera. Jos haluat yllättää, kokeile mustikoilla ryyditettyä salaattia.