Koko perheen grillatut lammaspitat

Koko perheen grillatut lammaspitat

Julkaistu 28.3.2018

Kesän hittiruoka maistuu koko perheelle ja on helppo valmistaa. Sujauta lammas uunin kautta grilliin, valmista lisukkeet ja ei kun pitaleivän väliin!

Nyhtölammas ja lammasjauhelihapihvit

Paista lampaanpaistia liemessä 125-asteisessa uunissa 3-4 tuntia, tai kunnes lihan sisälämpötila on 95 astetta. Liemeen tarvitset porkkanaa, sipulia, valkosipulia, kiehuvaa vettä ja viinietikkaa. Nyhdä liha sopivankokoisiksi paloiksi ja viimeistele grillissä.

Nopeampi vaihtoehto ovat lammasjauhelihapihvit. Tarvitset Pirkka lampaanpaistijauhelihaa, sipulia, valkosipulia, öljyä, suolaa ja mustapippuria. Voit paistaa pihvit joko pannulla tai grillissä.

Hummus koukuttaa

Valmista lampaan lisukkeeksi ihanan pehmeää kikhernetahnaa, hummusta.

Hummus sopii kastikkeeksi, levitteeksi, lisukkeeksi, dipiksi ja täytteeksi. Jos kaipaat lisäpotkua, hummusta on helppo maustaa esimerkiksi chilillä, yrteillä tai aurinkokuivatulla tomaatilla.

Tsatsiki maistuu lihan kanssa

Kreikan yksi monista lahjoista maailmalle on raikas jogurttikastike, tsatsiki. Lampaan ja hummuksen kaverina pitaleivän välissä se raikastaa, tasapainottaa ja antaa mojovan valkosipulisen makuvivahteen.

Tsatsikiin tarvitset kurkkua, valkosipulia, turkkilaista jogurttia, juoksevaa hunajaa minttua, suolaa ja oliiviöljyä sekä halutessasi tuoretta tilliä.

Syödäänkö tänään couscousia?

Durumvehnästä valmistettu couscous on kivaa vaihtelua riisille tai pastalle. Voit valmistaa siitä lisukkeen sellaisenaan tai höystää sitä vihanneksilla, kuten parsakaalilla, punasipulilla ja avokadolla.

Couscous on miedonmakuista, joten sitä kannattaa maustaa. Heitä siis keitinveteen kasvisliemikuutio ja ripaus suolaa.

Pirkka pitaleipä pitää koossa

Nyt on enää jäljellä pitaleivän paahtaminen grillissä, oman lammaspitan kokoaminen ja herkuttelu.

Paahda pitaleipä molemmilta puolilta, täytä couscousilla, tsatsikilla, lampaalla ja hummuksella.