Liha grillissä tirisee

Liha grillissä tirisee

Pihvit ja lihavartaat rakastavat grillin lämpöä. Mehevimmät pihvit syntyvät huoneenlämpöisestä, rasvaisesta lihasta. Katso vinkit ja ohjeet lihan grillaukseen!

Rasva mehevöittää lihan

Grilliin sopivat parhaiten lihalaadut, joissa on sisäistä rasvaa tai rasvareunus. Rasva imee itseensä makuja ja tekee lihasta mureampaa ja paremmin säilyvää. Grilliin sopivat niin possu, nautaa kuin broilerikin.  Monen grillimestarin hiilillä tirisevät myös lampaanliha tai merenelävät.

Ota liha ajoissa huoneenlämpöön

Grillaaminen onnistuu parhaiten, kun liha on huoneenlämpöistä. Kyljykset ja pihvit säilyttävät muotonsa grillauksen aikana, kun niiden reunoihin leikkaa pieniä viiltoja. Moni grillaaja pilaa lihan paistamalla sen liian kypsäksi, jolloin lihasta tulee helposti kuiva käntty. Punaiset lihat voi jättää sisältä punertaviksi, mutta muista kuitenkin grillata broilerinliha täysin kypsäksi.
Grillauksen jälkeen lihan voi antaa vetäytyä muutamia minuutteja foliossa ennen tarjoilua. Älä unohda grillata lihan pariksi vihanneksia, jotka tuovat aterialle väriä ja keventävät sitä.

Liota vartaat vedessä

Jos valmistat lihan vartaissa, on puisia grillitikkuja hyvä liottaa hetki vedessä ennen niiden käyttöä. Tikkujen päät voi myös kääriä alumiinifolioon, jolloin ne eivät pala grillissä. Vartaissa valmistuu helposti lapsillekin maistuvia sormin napsittavia pikkuherkkuja.