5 syytä kokeilla luolamiesgrillausta

5 syytä kokeilla luolamiesgrillausta

Päivitetty 23.5.2019

Ikiaikaisia ja ronskeja raaka-aineita suosiva trendi ulottuu maailman huippuravintoloiden keittiöistä kotigrilleille. Opettele grillaamaan luolamiestyyliin ja katso parhaat reseptit!

Luolamiesgrillauksessa ruoka kypsennetään suoraan avotulella tai hiilien päällä. Isokokoiset grillattavat kuten flank steakit ja ribsit sekä kokonaiset kasvikset, esimerkiksi kukkakaalit, juurisellerit, porkkanat ja muut juurekset kuuluvat caveman-tyyliseen kypsentämiseen. Lue, miksi tätä ikiaikaista kypsennysmenetelmää kannattaa testata!

1. Se on helppoa

Komean kokoisten lihakimpaleiden valmistus hiilien päällä ei ole vaikeaa. Kun grillaat hiilien päällä, älä käytä sytytykseen sytytysnestettä. Mikäli käytät sytytyspaloja, toimi ohjeiden mukaisesti ja odota rauhassa, että hiillos on parhaimmillaan. Nosta grillattavat hiilille grillipihdeillä tai pitkillä teräksisillä atuloilla.

2. Se ruokkii isonkin porukan

Kun grillattavat raaka-aineet ovat kookkaita, ruokkii niillä myös enemmän nälkäisiä suita. Kokonaiset lihat ja ribsit sekä kokonaiset kukkakaalit ja porkkanat ovat myös näyttävän näköisiä ruokapöydässä.

3. Se on hauskaa

Luolamiesgrillauksessa on todellista tekemisen meininkiä. Toisin kuin kaasugrillissä, jonka voi vain napsaista päälle, täytyy hiilten tai avotulen kanssa grillatessa olla läsnä ja tarkkailla kypsentymistä. Ronski ja rento ote on kuitenkin luolamiesgrillauksessa tärkeintä.

4. Se on nostalgista

Kun grillaa suoraan avotulella, pääsee aikamatkalle menneeseen ja voi kokeilla samaistua kivikauden ihmisen elämään. Luolamiesgrillauksessa raaka-aineet ja esivalmistelut ovat simppeleitä ja esimerkiksi lihalle mausteeksi riittää usein suola ja pippuri.

5. Se antaa grilliruoalle mahtavan maun

Tärkeintä on tietenkin maku. Avotulella kypsennys antaa lihalle ja kasviksille täydellisen rapsakan pinnan ja takaa aidon paahteisen maun. Kokeile vaikka itse!