Luulliset lihat grillissä

Luulliset lihat grillissä

Ribsit, spare ribsit ja flatbone sekä muut luulliset lihat ovat lisänneet huimasti suosiotaan kesän grilliherkkuina. Luullinen liha vaatii grillissä matalaa lämpöä ja grillaajalta malttia. Mehevän lopputuloksen aikaan saamiseksi on hyvä tietää muutama niksi. 

Luulliset lihat eivät kypsy yhtä nopeasti kuin esimerkiksi sisäfileepihvit, vaan luullisten lihojen valmistus vaatii malttia, jotta liha ei pääse kuivumaan. Mehukkain lopputulos saadaan esikypsentämällä lihat matalassa lämmössä, esimerkiksi keittämällä tai uunissa, ja sen jälkeen grilliin. Maku on kaiken vaivansa ja pienen odottelun arvoista!

Luullisia lihoja kannattaa varata ruokailijaa varten noin puoli kiloa - riippuen tietysti muiden lisukkeiden määrästä! Luulliselle lihalle parhaita lisukkeita ovat kylmät salaatit, kuten perunasalaatti ja punajuuri-tsatsiki!

Lue lisää ribsien grillauksesta.