Näin valitset oikeat savustuspurut

Näin valitset oikeat savustuspurut

Savustukseen käy melkein mikä tahansa puulaji. Puun pitää olla kuitenkin kuivaa, se ei saa olla käsiteltyä eikä pihkaista.

Omena 

Makea, kompakti ja hedelmäinen: sopii kalan, kanan ja sianlihan savustamiseen.

Kirsikka 

Mieto, makeahko, hedelmäinen: sopii kalan, kanan ja sianlihan savustamiseen.

Leppä 

Puun aromi. Sopii kaikenlaiseen savustamiseen. Esimerkiksi liha, kala, kasvis ja äyriäiset.

Hikkori 

Terävä, vahva, pekonimainen antaa runsaan savun maun. Käytä varovasti. Sopii sian, siipikarjan, riistan ja naudanlihan savustamiseen.

Mesquito 

Savuinen ja pekonimainen, makeampi kuin hikkori. Sopii esimerkiksi kalan, punaisen lihan ja riistan kanssa.

Makua ja väriä

Esimerkiksi kalaa savustettaessa lisää savustuspurujen päälle 1–2 sokerinpalaa, jotka palaessaan antavat savukalalle väriä. Katajanoksa savustuspurujen päällä antaa lisämakua.

Kalan rinnalle savustusritilälle voi lohkoa esimerkiksi sitruunaa, joka antaa lisämakua kalaan. Voit kostuttaa puruja esimerkiksi oluella ja saat savuun lisää aromia.

Lue vinkkimme savustukseen

Sinua saattaisi kiinnostaa