Grillaus
Näin valitset oikeat savustuspurut

Näin valitset oikeat savustuspurut

Savustukseen käy melkein mikä tahansa puulaji. Puun pitää olla kuitenkin kuivaa, se ei saa olla käsiteltyä eikä pihkaista.

Eri puulajit antavat erilaista makua

Omena: Makea, kompakti ja hedelmäinen: sopii kalan, kanan ja sianlihan savustamiseen.

Kirsikka:
Mieto, makeahko, hedelmäinen: sopii kalan, kanan ja sianlihan savustamiseen.

Leppä:
Puun aromi. Sopii kaikenlaiseen savustamiseen. Esimerkiksi liha, kala, kasvis ja äyriäiset.

Hikkori:  Terävä, vahva, pekonimainen antaa runsaan savun maun. Käytä varovasti. Sopii sian, siipikarjan, riistan ja naudanlihan savustamiseen.

Savustettu siika kuvitus

Kokeile myös kylmäsavupuruja

Nyt löydät valikoimastamme myös kylmäsavustukseen sopivat purut: Musta kylmäsavupuru Pro pyökki / leppä. Tuotteita käytetään yhdessä kylmäsavustimen kanssa.

Lisää makua ja väriä!

Esimerkiksi kalaa savustettaessa lisää savustuspurujen päälle 1–2 sokerinpalaa, jotka palaessaan antavat savukalalle väriä. Katajanoksa savustuspurujen päällä antaa lisämakua.

Kalan rinnalle savustusritilälle voi lohkoa esimerkiksi sitruunaa, joka antaa lisämakua kalaan. Voit kostuttaa puruja esimerkiksi oluella ja saat savuun lisää aromia.