Omena
Makea, kompakti ja hedelmäinen: sopii kalan, kanan ja sianlihan savustamiseen.
Kirsikka
Mieto, makeahko, hedelmäinen: sopii kalan, kanan ja sianlihan savustamiseen.
Leppä
Puun aromi. Sopii kaikenlaiseen savustamiseen. Esimerkiksi liha, kala, kasvis ja äyriäiset.
Hikkori
Terävä, vahva, pekonimainen antaa runsaan savun maun. Käytä varovasti. Sopii sian, siipikarjan, riistan ja naudanlihan savustamiseen.
Mesquito
Savuinen ja pekonimainen, makeampi kuin hikkori. Sopii esimerkiksi kalan, punaisen lihan ja riistan kanssa.
Makua ja väriä
Esimerkiksi kalaa savustettaessa lisää savustuspurujen päälle 1–2 sokerinpalaa, jotka palaessaan antavat savukalalle väriä. Katajanoksa savustuspurujen päällä antaa lisämakua.
Kalan rinnalle savustusritilälle voi lohkoa esimerkiksi sitruunaa, joka antaa lisämakua kalaan. Voit kostuttaa puruja esimerkiksi oluella ja saat savuun lisää aromia.