K-Plussan säännöt ja tietosuojaseloste päivittyvät 1.11.2022. Lue lisää täältä.
Näin valitset oikeat savustuspurut

Näin valitset oikeat savustuspurut

Savustukseen käy melkein mikä tahansa puulaji. Puun pitää olla kuitenkin kuivaa, eikä se saa olla käsiteltyä tai pihkaista.

Eri puulajit antavat erilaista makua

  • Omena: Makea, kompakti ja hedelmäinen. Sopii kalan, kanan ja sianlihan savustamiseen.

  • Kirsikka: Mieto, makeahko ja hedelmäinen. Sopii kalan, kanan ja sianlihan savustamiseen.

  • Leppä: Puun aromi. Sopii kaikenlaiseen savustamiseen, kuten lihalle, kalalle, kasviksille ja äyriäisille.

  • Hikkori: Terävä, vahva ja pekonimaine. Antaa runsaan savun maun, joten käytä varovasti. Sopii sian, siipikarjan, riistan ja naudanlihan savustamiseen.

Savustettu siika kuvitus

Lisää makua ja väriä!

Lisää savustuspurujen päälle 1–2 sokerinpalaa, jotka palaessaan antavat savukalalle väriä. Katajanoksa savustuspurujen päällä antaa lisämakua.

Kalan rinnalle savustusritilälle voi lohkoa esimerkiksi sitruunaa, joka antaa lisämakua kalaan. Voit myös kostuttaa puruja esimerkiksi oluella, jolloin saat savuun lisää aromia.

Lue lisää savustuksesta >>