Näin valmistat täydelliset ribsit

Näin valmistat täydelliset ribsit

Grillissä kypsyvät kesän ihanimmat ribsit. Näillä ohjeilla onnistut ribseissä, joita bbq-bileiden vieraat muistelevat vielä pitkään!

Sopivasti savuiset ribsit

›› Katso resepti täältä!

1. Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta. Pyyhi lihan pinta talouspaperilla.

2. Mausta liha molemmin puolin mausteseoksella.

ribsivaiheet 1

3. Kääri ribsit leivinpaperin ja folion sisään.

4. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 3-4 tuntia, kunnes liha on niin kypsää, että se irtoaa helposti luista.

ribsivaiheet 2

5. Mittaa glazen ainekset hunajaa lukuun ottamatta kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä välillä sekoittaen 20-25 minuuttia, kunnes seos on sakeaa. Anna jäähtyä. Sekoita hunaja joukkoon ja sivele glazea ribsien pintaan.

6. Grillaa lihan pinta rapeaksi kuumassa grillissä glazella valellen. Leikkaa liha paloiksi luiden välistä ja tarjoa.

ribsivaiheet 3

Ruokatoimittajan pro-vinkit:

  • KOKEILE KEITTÄMISTÄ! Voit kypsentää ribsit myös keittämällä. Paloittele ribsit muutamaan osaan ja peitä maukkaalla liemellä. Hauduta 1 ½ tuntia ja jäähdytä liemessä. Glaseeraa ja grillaa pinta.

  • OIKAISE UUNILLA! Saat viimeisteltyä herkulliset ribsit myös ilman grilliä. Kun olet levittänyt glazen lihan pintaan, nosta uunin lämpö 250 asteeseen. Pinta rapeutuu herkulliseksi noin 15 minuutissa.

  • SYVENNÄ SAVULLA! Trendikkäintä on kypsentää ribsit savugrillissä. Savusta ribsejä matalassa 105 asteen lämmössä noin 5 tuntia. Nosta glaseerauksen jälkeen lämpöä, niin pinta rapeutuu.