Sinivalkoinen grillaus

Sinivalkoinen grillaus

Kesän tullen saamme taas maistella monen lähialueen tuottajan uutta vihannessatoa: varhaisperunoita, tomaatteja, kurkkua, salaatteja, yrttejä ja makeita marjoja. Suomalaiset puhtaat ja tuoreet raaka-aineet ovat tämän kesän ykköstrendi myös grillauksessa.

Hartaasti odotetut suomalaiset uudet perunat voinokareen kera, pullean punaiset kotimaiset tomaatit pyöräytettynä grillin kautta, rapsakat retiisit ja avomaankurkut salaatissa grilliateriaa keventämässä. Jälkiruoaksi pihamaalla tuoreita mansikoita ja mustikoita piirakassa, kylmän vaniljajäätelön kera tai ihan sellaisenaan. Kesä on parasta aikaa nauttia lähiruokaa, joka pullistelee vitamiineja ja on kaikessa värikkyydessään kaunista katsottavaa.

Tuore suomalainen liha ja kala ovat maukkaiden kotimaisten sesonkivihannesten ja -juuresten kanssa mitä mainioin valinta grilliin. Maukkaan sinivalkoisen grilliaterian saat tarjoamalla esimerkiksi grillattua nieriää grillatun tomaattisalaatin ja uusien perunoiden kanssa sekä leipomalla perinteistä mustikkapiirakkaa pullataikinaan jälkiruoaksi. Suosimalla suomalaisia tuotteita olet mukana tukemassa myös suomalaista työllisyyttä.

Tiesitkö, kuinka paljon paikalliset tuottajat vaikuttavat oman paikkakuntansa työllisyyteen erityisesti kesäaikaan? Lue aiheesta täältä.

Suosi siis suomalaista ja valmista grilliateriat tänä kesänä sinivalkoiseen tyyliin. Tässä reseptejä grillaukseen.

Lue lisää