Herkuttele slidereilla

Herkuttele slidereilla

Sliderit eli miniburgerit ovat pieniä hampurilaisia, jotka ovat viime aikoina villinneet grilliruoan ystäviä myös meillä Suomessa.

Tarina kertoo, että sliderit ovat saaneet alkunsa USA:n laivaston aluksilta, jossa rasvaiset miniburgerit liukuivat (slide) voimakkaan merenkulun johdosta laivan grillin laidasta laitaan. 

Slidersämpylät

Sliderit kootaan pienen halkaistun sämpylän väliin. Itse voit valmistaa aasilaiset höyrytetyt sämpylät eli gua baot, jotka ovat superpehmeitä. Täytä niistä sliderit esimerkiksi jättiravuilla ja pikkelöidyillä kasviksilla.

Kotikeittiössä on helppo oikaista Pågenin valmiilla La Petite Brioche -pikkupullalla, joka on leivottu aidosta voista. Pikkupulla sopii mainiosti sekä suolaisiin että makeisiin slider-resepteihin. 

Kokeile näitä slidereita

Aasialaisittain maustetuissa slidereissa USA kohtaa Aasian maiden maut. Minihampurilaiset täytetään naudan fileesuikaleilla, kurkku-korianterisalaatilla sekä hoisinkastikkeella ja tummalla misotahnalla maustetulla kastikkeella.

Jättikatkarapu-sliderit ovat myös saaneet makumaailmansa Aasiasta. Höyrytetyt pehmeät sämpylät täytetään grillatuilla jättikatkaravun pyrstöillä ja pikkelöidyillä kasviksilla.

Slidereista voi valmistaa myös makean version. Pågen La Petite Brioche -pikkupullista syntyy herkulliset suklaa-kirsikkasliderit, jotka täytetään grillissä lämmitetyillä kirsikoilla, rahka-kermavaahdolla, tummalla suklaalla ja pistaasirouheella. 

Muista myös tutut hampurilaiset, jotka voi kokata myös kesäkeittiössä: BBQ-hampurilaiset, kanahampurilaiset, haukihampurilaiset ja bataattiburgerit ovat kaikki kokeilemisen arvoisia.