Uusia ideoita grilliin

Uusia ideoita grilliin

Tirisevätkö samat pihvit ja herkkusienet grillissäsi kesästä toiseen? Kaipaatko uusia haasteita tai haluatko yllättää vieraasi uusin grilliherkuin?

Burgeri kypsyy grillin lämmössä

Mehevä burgeri syntyy myös grillin lämmössä. Paista BBQ-hampurilaisiin jauhelihapihvit ja pekonit grillissä. Paahda hampurilaissämpylät kevyesti grillissä ja lisää väliin Pirkka chilpotle salsakastiketta, cheddarjuustoa, tomaattia ja babypinaattia. Kesäisiin kanahampurilaisiin sopivat mainiosti avokado ja feta. Hedelmäistä makeutta nämä purilaiset saavat kevyesti grillatusta nektariinista.

Kokonaista entrecôtea grillissä

Kokonainen entrecôte maustuu rauhassa makean mausteisessa marinadissa ja saa grillissä paistettaessa karamellisoituneen pinnan. Anna lihan marinoitua mielellään yön yli, mutta vähintään neljä tuntia viileässä. Voit paistaa marinoituneen lihan kokonaisena grillissä tai paistaa sen pihvien tapaan siivutettuna. Kruunaa makuelämys tarjoammalla entrecôte aasialaisittain maustetun chimichurrin kanssa, jossa makua antavat tuore minttu, korianteri ja persilja.

Kasviksista väriä grillin ritilöille

Grilliin voi sujauttaa lähes mitä tahansa kasviksia tuomaan väriä ja keveyttä grillilautasille. Grillattu maissi on jo klassikko, johon saa vaihtelua maustevoilla. Kokeile esimerkiksi grillattua maissia harissamaustevoin kera. Grillattu kesäkurpitsa on grillissä vanha tuttu, mutta oletko jo kokeillut grillata kukkakaalia, kaalilohkoja, salaattia tai kurkkua? Uudet perunat paistuvat grillissä kuorineen maukkaaksi lisukkeeksi.

Makeat hedelmät nauttivat grillin lämmöstä

Makean suolainen kesäherkku syntyy sujauttamalla hedelmä-juustovartaaseen vuorotellen ananasta, nektariineja sekä halloumia. Grillatun hedelmäsalaatin voi tarjoilla suoraan vartaista tai sekoittaa lopuksi hedelmät yhteen kulhossa. Tarjoa grillattua hedelmäsalaattia lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.