Vinkit kahteen erilaiseen kesäkattaukseen – fiiniin ja rentoon!

Vinkit kahteen erilaiseen kesäkattaukseen – fiiniin ja rentoon!

Julkaistu 6.4.2018

Kesä tarjoaa mahdollisuuden järjestää erilaisia juhlia. Sen suuremmat syyt eivät ole olennaisia: ystävät, hyvä ruoka ja tunnelma ovat! Kata pöytä koreaksi tilaisuuteen kuin tilaisuuteen – sekä rentoihin grillibileisiin että fiinimpiin kesäjuhliin.

Rennot grillibileet

Rento_kattaus

Kesä on yllätyksiä täynnä ja rento piknik tai grillibileet saattavat tulla ajankohtaiseksi hyvinkin lyhyellä varoitusajalla. Tällöin on parasta luottaa lähimmän K-ruokakaupan tarjontaan ja kaapata tarjottavien kanssa samaan aikaan ostoskoriin myös kattausvälineet.

Rennon tunnelman takaavat grilliruoan tuoksu, ruokailuvälineet, jotka eivät tarvitse hellää käsittelyä tai tiskiharjaa ruokailun jälkeen, pöytäliina, joka ei ole isoäidin nypläämä sekä iloinen puheensorina.

Rentokin voi olla kaunista. Valitse värikkäitä lautasia ja koristele pöytä tai piknikviltti lunnonkukilla.

Grillissä valmistat rennot herkut, kuten ribsit, makkara-vihannesvartaat, grillatun halloumi-tomaattisalaatin sekä grillatut banaanit.

Ihana kahvihetki

Fiini_kattaus

Jos juhlien luonne on hieman fiinimpi, on sallittua panostaa. Kesäisiin kahvihetkiin ja tärkeämpiin juhliin sopivat hempeät pastellinsävyt, koristeltu lasi, vaalea puu ja puuvillaiset tekstiilit. Leikkokukat viimeistelevät tunnelman.

Valitse kahvikuppeihin klassisia linjoja tai perinteisiä maalaisromanttisia kukkakuvioita. Suosi hempeiden värien lisäksi valkoista. Näin saat aikaan romanttisen tunnelman.

Hyttysten torjunta on sekin mahdollista hoitaa kauniisti. Laita hyttyssavu riippumaan keraamiseen pidikkeeseen! Näin sitä ei tarvitse laittaa näkyville.

Ihanan kattauksen kruunaavat tietysti makeat ja suolaiset tarjottavat. Valmista kahvihetkeesi esimerkiksi mustaherukkaisia lusikkaleipiä tai raparperitiramisu ja kippistelyyn kuohuvaa mansikka-appelsiinijuomaa. Suolaiset herkut kahvipöydässä voivat olla vaikka kreikkalainen salaattipiirakka ja smushit.

Lisää kattausvinkkejä