Halloween on karnevaalijuhlaa syysillassa

Halloween on karnevaalijuhlaa syysillassa

Karkki vai kepponen? Halloween on kurpitsojen, kepposten ja naamiaisasujen aikaa. Juhlaa vietetään Yhdysvalloissa lokakuun viimeisenä päivänä, Suomessa halloweenjuhlat vietetään usein pyhäinpäivän viikonloppuna.

Karmaiseva menu halloweeniksi

Halloween-herkut maistuvat syksyn juhlassa. Kurkkaa millaisia ovat hirmuisen hyvät halloween-leivonnaiset, hurjat halloween keksit, karmaisevat halloween karkit ja suolaiset halloween-reseptit

Yllätä halloween-vieraasi vaikkapa sametinpehmeällä kurpitsakeitolla, rouheisilla kurpitsasämpylöillä tai vinolla pinolla kurpitsapancakeseja. Vaikka kiva kepponen olisikin ujuttaa vaahtokarkkimatoja keittoon, tarjoa ne kuitenkin jälkiruoaksi halloween-kuppikakkujen kanssa. Jälkiruoaksi sopivat myös kurpitsakakku ja halloweenkakku. Ruokalahjana voi viedä ystäville vaikka hurjia haamubanaaneja tai hämähäkkikeksejä.

Kerää täältä parhaimmat ideat halloween-juhliesi tarjoiluun sekä ohjelmaan. Näillä vinkeillä onnistuu niin kurpitsan kaiverrus ja koristelu kuin halloweenin hurjimman menun ja karmivimpien pikkupurtavien valmistus. Katso myös miten onnistuu huikaisevan halloweenkakun kokoaminen.

K-Ruoan Pinterestistä löydät lisää hirmuisen hyviä halloween-vinkkejä.

Hurjat halloweenasut 

Halloweeniin kuuluvat halloweenasut ja halloweennaamaritHalloweenasut lapsille on helppo valmistaa myös itse, katso vinkit! Valmiit halloweenasut ja -koristeet löydät K-Citymarketista.

Halloweenkattauksen pääosassa on tietysti kurpitsa. Kurpitsojen kaivertaminen on helpompaa kuin uskotkaan ja hurjat halloweenkoristeet syntyvät lasten kanssa askarrellen. Mustat lautasliinat ja oranssit kynttilät viimeistelevät syksyisen halloweenkattauksen.

Hurjimmat asut ja ohjelmanumerot