Halloween-juhlat - katso 5 vinkkiä

Halloween-juhlat - katso 5 vinkkiä

Halloween on loppusyksyn hurjin juhla. Katso alta viisi vinkkiä onnistuneiden halloween-bileiden järjestämiseen – näiden kemujen kohdalla ei haittaa, jos vieraita sopivasti pelottaa!

1. Leivo halloween-leivonnaisia

Ota lapset mukaan kummituskartanon keittiöön – juhlafiilis alkaa kasvaa jo valmisteluista. Juhliin voi valmistautua myös etukäteen. Porrasta valmisteluja useammalle päivälle, valmista ja pakasta suolaiset halloweenin herkut tai pienennä työmäärää hyödyntämällä puolivalmisteita halloweenin pikkupurtavissa. Leivo hurjia halloween-leivonnaisia kuten hämähäkkikeksejä tai kummitusmarenkeja.

2. Karmiva kattaus

Kata pöytään mustaa ja oranssia. Piilota pöytään pieniä valkoisia aaveita, tee villalangasta hämähäkinverkkoja ja värjää vanhasta lakanasta musta pöytäliina.

Katso vinkit halloween-kattaukseen

3. Hurjat halloween-asut

Halloweeninä kekseliäisyys ratkaisee enemmän kuin se, miten paljon voit panostaa rahallisesti asuusi. Ole mikä vaan, mihin löydät ainekset omasta vaatekaapistasi. Kokeile myös hauskan halloween-naamarin askartelua

Katso halloween-asuvinkit

4. Halloween-koristeet

Kurpitsa sopii niin halloweenin ruokapöytään kuin koristeeksi. Valmista vaikkapa kurpitsalyhty halloween-bileisiin. Valaistuksen himmentäminen on koristelussa yksi tärkeimmistä asioista. Viritä valaistus turvallisesti kohdevalaisimien tai huolellisesti sijoitettujen kynttilöiden ja lyhtyjen varaan.

Halloween-koristeet

5. Halloween-juhlien ohjelma

Keksi juhliisi muutama ohjelmakohokohta, joilla nostatat tunnelmaa. Se voi olla vaikkapa juhlien karmeimman asun valinta tai taskulamppuhippa. Pelin tai leikin ei tarvitse välttämättä olla pelottava, vaan se voi olla perinteikäs peli kuten Twister tai leikki kuten pullonpyöritys.

Toisaalta halloween antaa mahdollisuudet luovuuteen eri tavalla kuin mikään muu juhla. Kehitä lapsille vaikka kiva sokkorata, jossa käsien avulla tunnistellaan, mitä kattilassa on – onko se spagettia vai aivot?

Katso ideoita lasten halloween-leikkeihin ja -peleihin

Karmivat halloween-tarvikkeet myös verkkokaupasta!