Halloween-juhlat – katso 5 vinkkiä

Halloween-juhlat – katso 5 vinkkiä

Päivitetty 15.9.2023

Halloween on loppusyksyn hurjin juhla. Katso alta viisi vinkkiä onnistuneiden halloween-bileiden järjestämiseen – näiden kemujen kohdalla ei haittaa, jos vieraita sopivasti pelottaa!

1. Leivo halloween-leivonnaisia

Ota lapset mukaan kummituskartanon keittiöön – juhlafiilis alkaa kasvaa jo valmisteluista. Juhliin voi valmistautua myös etukäteen. Porrasta valmisteluja useammalle päivälle, valmista ja pakasta suolaiset halloweenin herkut tai pienennä työmäärää hyödyntämällä puolivalmisteita halloweenin pikkupurtavissa. Leivo hurjia halloween-leivonnaisia kuten pääkallokeksejä tai monsteridonitseja.

2. Karmiva kattaus

Kata pöytään mustaa ja oranssia. Piilota pöytään pieniä valkoisia aaveita ja tee villalangasta hämähäkinverkkoja. Vanha lakana saa uuden elämän halloween-pöytäliinana, kun värjäät lakanan ja koristelet sen tussilla tehdyillä hämähäkeillä ja hämähäkinseiteillä. Halloweenin aikaan myös kattauksessa saa käyttää hirvittävää luovuutta!

Katso vinkit halloween-kattaukseen

3. Hurjat halloween-asut

Halloweeninä kekseliäisyys ratkaisee enemmän kuin se, miten paljon voit panostaa rahallisesti asuusi. Ole siis mikä vaan, mihin löydät ainekset omasta vaatekaapistasi. Halloweenin aikaan liikkeellä tapaa olla kummituksia, luurankoja, vampyyreja ja noitia. Kokeile myös hauskan halloween-naamarin askartelua

Katso halloween-asuvinkit

4. Halloween-koristeet

Kurpitsa sopii niin halloweenin ruokapöytään kuin koristeeksi. Valmista vaikkapa kurpitsalyhty halloween-bileisiin. Valaistuksen himmentäminen on koristelussa yksi tärkeimmistä asioista. Viritä valaistus turvallisesti kohdevalaisimien tai huolellisesti sijoitettujen kynttilöiden ja lyhtyjen varaan. Jos käytät kynttilöitä, muista ettet jätä niitä valvomatta.

Halloween-koristeet

5. Halloween-juhlien ohjelma

Keksi juhliisi muutama ohjelmakohokohta, joilla nostatat tunnelmaa. Tunnelmaa nostattavaa ohjelmaa voi olla vaikkapa juhlien karmeimman asun valinta tai taskulamppuhippa. Pelin tai leikin ei tarvitse välttämättä olla pelottava, vaan se voi olla perinteikäs peli kuten Twister tai leikki, kuten pullonpyöritys.

Toisaalta halloween antaa mahdollisuudet luovuuteen eri tavalla kuin mikään muu juhla. Kehitä lapsille vaikka kiva sokkorata, jossa käsien avulla tunnistellaan, mitä kattilassa on – onko se spagettia vai aivot?

Katso ideoita lasten halloween-leikkeihin ja -peleihin

Karmivat halloween-tarvikkeet myös verkkokaupasta!