Halloweenkoristeet syntyvät tietenkin kurpitsasta!

Halloweenkoristeet syntyvät tietenkin kurpitsasta!

Päivitetty 13.7.2022

Halloweenkoristeet kruunaavat hurjan loppusyksyn juhlan. Halloween-juhlissa kannattaa panostaa teemaan sopiviin koristeisiin. Halloweenin tunnetuin symboli, kurpitsa, taipuu helposti monenlaiseksi halloween koristeeksi niin juhlapöytään kuin kuistillekin!

Halloweenkoristeet

Kaiverrettu kurpitsalyhty

appelsiinilyhty

Perinteisin halloweenkoriste, kaiverrettu kurpitsalyhty, syntyy kaivertamalla kurpitsan sisus ja leikkaamalla kurpitsan kuoreen silmät ja suu. Voit käyttää kaiverrettua kurpitsaa koristeena sellaisenaan tai asettaa sen sisään led-kynttilän. Tunnelmallinen kurpitsalyhty toimii loistavasti sekä ulkona että sisätiloissa. 

Kurpitsan sijaan myös appelsiinista voi kaivertaa hauskoja minilyhtyjä halloweenin juhliin.

Silkkipaperilla kuvioidut kurpitsat

Silkkipaperilla koristelluista kurpitsoista syntyy hauskoja pöytäkoristeita. Tarvitset koristelua varten kynän, mustaa silkkipaperia, sakset sekä askarteluliimaa.

Piirrä silkkipaperiin haluamasi halloween-aiheinen kuvio – kuten lepakko, hämähäkki tai noidanhattu. Leikkaa kuvio paperista irti ja levitä sen toiselle puolelle ohut kerros liimaa. Kiinnitä silkkipaperikuvio kurpitsan kylkeen ja painele kevyesti, jotta kuvio pysyy hyvin kiinni.

Maalatut kurpitsakoristeet

Kurpitsojen maalaaminen on erityisesti lasten mieleen, ja lopputuloksena saat juhliin komeita ja näyttäviä koristeita. Maalaamiseen sopivat hyvin koristekurpitsat, jotka eivät sovi ruoanlaittoon. Maalausta varten tarvitset erivärisiä akryylimaaleja, muutaman pensselin sekä sanomalehtipaperia.

Aseta sanomalehteä kurpitsojen alle suojaamaan lattiaa tai pöytää roiskuvalta maalilta. Kurpitsan maalaaminen on varsin vapaata puuhaa: vain mielikuvitus on rajana! Erilaisten halloweenaiheisten kuvioiden lisäksi kurpitsaan voi taiteilla raitoja, palloja tai hassuja sanoja. Kurpitsan voi myös maalata kokonaan yhdellä tai useammalla värillä.

Vinkki: Ikimuistoisissa halloweenjuhlissa voi jokaiselle vieraalle lahjoittaa omalla nimellä varustetun kurpitsan – samat kurpitsat toimivat hyvin myös juhlapöydän paikkakortteina!

Halloween-kurpitsan kaiverrus:Näin kaiverrat kurpitsan