Karkki vai kepponen? Näin teet karmivat halloween-karkit

Karkki vai kepponen? Näin teet karmivat halloween-karkit

Päivitetty 25.10.2023

Halloween-karkit ovat varma tapa säästyä halloweenin keppostelijoiden piloilta! Valmista siis kotikeittiössä karmivia halloween-karkkeja, jotka vievät kielen mennessään kaikilta halloweenin juhlijoilta.

Trick or treat eli karkki vai kepponen, kysyvät halloweenin naamiaisasuihin pukeutuneet amerikkalaislapset naapurustoltaan. Jos lapset saavat mukaansa namuja, jatkuu kierros kohti naapuria, muuten on luvassa pieni kepponen. Vaikka tämä halloween-perinne ei vielä Suomeen ole rantautunut, voi halloweenina herkutella makeilla itse tehdyillä halloween-karkeilla. Kokoa kaikki halloweenin karkit yhteen halloween-platterille ja juhlista lokakuista juhlaa.

Lakutryffelit

Itse tehdyt lakutryffelit on helppo valmistaa ja vievät lakritsinystäviltä kielen mennessään! Vain muutamista aineksista valmistuvat tryffelit katoavat nopeasti parempiin suihin.

Lakutryffelit 2017 (680x300)

Haamubanaanit

Haamubanaanit ovat suklaisia tikkunameja, jotka syntyvät kun banaaninpala pujotetaan vartaaseen ja dipataan sulaan valkosuklaaseen. Lopuksi haamubanaanille piirretään vielä silmät sulatetusta tummasta suklaasta. Hu-huu!

Haamubanaanit 2016 (680x300)

Kummitusmarengit

Kummitusmarengit ovat syötävän suloisia halloween-karkkeja. Tarvitset vain kananmunan valkuaisia ja sokeria sekä sulatettua tummaa suklaata silmien piirtämiseen. Kummitusmarengit sopivat syötäväksi sellaisenaan tai koristeeksi vaikkapa halloweenkakun päälle.

Kummitusmarengit (680x300)

Itse tehty hopeatoffee

Itse tehty hopeatoffee on pikimusta herkku, joka sopii mainiosti halloweeniin! Hopeatoffee on yllättävän helppoa tehdä itse, kunhan käytössäsi on digitaalinen lämpömittari. Toffeeseos kuumennetaan ja levitetään uunivuoalle, jossa se saa jähmettyä tarpeeksi kovaksi. Sen jälkeen hopeatoffeet leikataan paloiksi ja halutessa voit kääriä ne pieniin kääreisiin.

Itse tehty hopeatoffee 2017 (680x300)

Suklaasormet

Minttusuklaanmakuiset halloween suklaasormet ovat hurjan helppoja ja nopeita valmistaa juhlatarjoiluja täydentämään. Tarvitset vain suklaapatukan ja manteleita. 

Halloweenin suklaasormet (680x300)

Halloween-karkit kätevästi myös verkkokaupasta!