Karkki vai kepponen? Näin teet karmivat halloween-karkit

Karkki vai kepponen? Näin teet karmivat halloween-karkit

Säästy halloweenin keppostelijoiden piloilta ja valmista kotikeittiössä karmivia halloween karkkeja pienille haamuille ja noidille.

Trick or treat eli karkki vai kepponen, kysyvät halloweenin naamiaisasuihin pukeutuneet amerikkalaislapset naapurustoltaan. Jos lapset saavat mukaansa namuja, jatkuu kierros kohti naapuria, muuten on luvassa pieni kepponen. Vaikka tämä halloweenperinne ei vielä Suomeen ole rantautunut, voi halloweenina herkutella makeilla itse tehdyillä halloween karkeilla. 

Lakutryffelit

Itse tehdyt lakutryffelit on helppo valmistaa ja vievät lakritsinystäviltä kielen mennessään!

Haamubanaanit

Haamubanaanit ovat suklaisia tikkunameja, jotka syntyvät kun banaaninpala pujotetaan vartaaseen ja dipataan sulaan valkosuklaaseen. Lopuksi haamubanaanille piirretään vielä silmät sulatetusta tummasta suklaasta. Hu-huu!

Kummitusmarengit

Kummitusmarengit ovat syötävän suloisia halloween karkkeja. Tarvitset vain kananmunan valkuaisia ja sokeria sekä sulatettua tummaa suklaata silmien piirtämiseen. Kummitusmarengit sopivat syötäväksi sellaisenaan tai koristeeksi vaikkapa halloweenkakun päälle.

Vaahtokarkkimadot

Moni meistä on herkutellut vaahtokarkeilla, mutta onko vaahtokarkkimassan valmistus kotikeittiössä tuttua? Sitä pääsee harjoittelemaan kun valmistaa halloweeniksi luikertelevia vaahtokarkkimatoja. Vihreät madot voi maustaa vanilja-aromilla ja asettaa tarjolle vaikka lasipurkkiin. 

Suklaasormet

Minttusuklaanmakuiset halloween suklaasormet ovat hurjan helppoja ja nopeita valmistaa juhlatarjoiluja täydentämään. Tarvitset vain suklaapatukan ja manteleita. 

Kummitustikkarit

Näyttävät kummitustikkarit on helppo askarrella halloweenpöydän koristeeksi tai pienten halloween-vieraiden kotiinviemisiksi. Kiedo tikkarin päälle valkoinen servietti tai silkkipaperi ja solmi se mustalla nauhalla. Piirrä vielä lopuksi kummitukselle silmät ja suu mustalla tussilla.

Halloween-karkit kätevästi myös verkkokaupasta!