HK Lautasmalli ateriat - Syö & Voi hyvin lautasmallin avulla

HK Lautasmalli ateriat - Syö & Voi hyvin lautasmallin avulla

Uudesta HK Lautasmalli valmisateriaperheestä löytyy kolme herkullista makua.

Lautasmallin historia juontaa juurensa HKScanin lihatehtaalle ja Ruotsiin. 1970-luvulla Ruotsissa toimivan Scanin tuotekehityksessä työskenteli Britt-Marie Dahlin, joka sai idean konkretisoida ruokaympyrän ravitsemussuositukset ateriatasolle. Näin sai alkunsa tallriksmodell, joka myöhemmin omaksuttiin myös Suomeen lautasmallina.

Lautasmallin avulla on helppoa ja vaivatonta koostaa terveellinen ateria ravitsemussuositusten mukaisesti: puolet lautasesta varataan kasviksille, neljäsosa lihalle, kalalle tai kasviproteiinille ja viimeinen neljännes hiilihydraattien lähteelle, kuten esimerkiksi perunalle, pastalle tai riisille. Lautasmallin opeilla lastattu ateria on helppo tapa syödä suositusten mukaisesti.

Tutustu valmiisiin lautasmallin mukaisiin aterioihimme

Lautasmalli valmisaterioissa on reilusti kasviksia, sopivasti kuitupitoisia lisukkeita ja monipuolisesti proteiinin lähteitä. HK Lautasmalli valmisateriaperheestä löytyy kolme herkullista vaihtoehtoa: lempeän mausteinen HK Lautasmalli Chili con Carne, maukas HK Lautasmalli Kanaa ja ohrarisottoa sekä suomalaista kirjolohta sisältävä HK Lautasmalli Lohta ja muusia.

HK Lautasmalli Chili con Carne 330 g

ChiliConCarne 680x250

Chili con Carnessa on kotimaista naudan jauhelihaa, mausteinen tomaattikastike ja runsaasti kasviksia lautasmallin mukaan. Tuote on laktoositon, gluteeniton ja runsasproteiininen.

Katso K-Ruoka verkkokaupasta >

HK Lautasmalli Kanaa ja ohrarisottoa 330 g

Kana 680x250

Paistettua kotimaista kanaa, maukasta ohra-kasvisrisottoa täyteläisessä tomaattikastikkeessa ja runsaasti kasviksia lautasmallin mukaan. Tuote on laktoositon ja runsasproteiininen.

Katso K-Ruoka verkkokaupasta >

HK Lautasmalli Lohta ja muusia 320 g

Lohi 680x250

Reilusti suomalaista kirjolohta, sitruunalla maustettua juuresmuusia ja runsaasti kasviksia lautasmallin mukaan. Tuote on gluteeniton, vähälaktoosinen ja runsasproteiininen.

Katso K-Ruoka verkkokaupasta >