Ihanan, kotitekoisen hillon valmistukseen tarvitset vain pari raaka-ainetta

Ihanan, kotitekoisen hillon valmistukseen tarvitset vain pari raaka-ainetta

Ihanaa, raikkaista suomalaisista marjoista ihan itse tehtyä hilloa – lettujen kanssa, kakun välissä, brunssilla croissantin päällä tai munkin sisällä! Mikäpä sen parempaa?

Hillon valmistus itse

Toisin kuin moni luulee, hillon valmistus on erittäin simppeliä: minimissään hillon valmistamiseen tarvitaan vain pari raaka-ainetta ja parisenkymmentä minuuttia puuhastelua keittiössä.

Tarvitset:

  • Vettä
  • Marjoja
  • Suomalaista Dansukker Hillosokeria
  • Kattilan ja kauhan
  • Hillopurkkeja

Näin hillon valmistus onnistuu:

info1

  1. Puhdista (ja pilko suurikokoiset) marjat. Kuumenna vesi ja marjat kattilassa. Sekoita Dansukker Hillosokeri höyryävään seokseen.

info2

  1. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kevyesti poreillen 10 minuuttia, sekoita välillä. (Herukat ja muut kovakuoriset marjat: keittoaika 15 min.)

info3

  1. Ota kattila liedeltä ja kuori vaahto pois pinnalta lusikalla.

info4

  1. Anna jäähtyä parikymmentä minuuttia. Sekoita jäähtymisen aikana pari kertaa.

info5

  1. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje huolellisesti.

info6

  1. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. Säilytä hillopurkit viileässä.

Helppo muistisääntö hillon tekoon:

  • Dansukker Hillosokeria tarvitaan aina puolet marjojen painosta. Esimerkiksi 1 kg marjoja kohden käytetään 500 g Hillosokeria.
  • Vettä tarvitaan vain loraus; hyvä nyrkkisääntö on 0,5 dl per marjakilo. Jos teet hilloa pienemmästä määrästä, riittää, että vesi peittää kattilan pohjan.

MINIOMENASOSE-11459278- Photo Katri Kapanen

Itse tehdyn hillon säilyvyys

Dansukkerin ohjeilla valmistetut, purkitetut ja säilytetyt hillot säilyvät avaamattomina noin vuoden. Dansukker Minihillosokerilla tehdyt hillot säilyvät avaamattomina noin kuusi kuukautta.

Suomalaisella Dansukker Hillosokerilla tehtyä hilloa voi säilyttää huoneenlämmössä, valolta suojattuna. Parhaiten hillo kuitenkin säilyttää makunsa ja arominsa viileässä, joten kaikkein mieluiten se majailee jääkaapissa.

Itse tehtyä hilloa voi hyvin myös pakastaa, sillä hillosokereiden sisältämä pektiini kestää pakastamisen.

mansikka-minttuhillo vaaka low

Hilloreseptit

Hillon valmistuksessa on lupa käyttää mielikuvitusta! Kokeile rohkeasti yhdistää marjoja ja hedelmiä keskenään tai aateloi maku erilaisilla yrteillä (esimerkiksi minttu, basilika, sitruunamelissa, rosmariini tai sitruunaverbena) tai mausteilla (kuten vanilja, chili, anis, inkivääri tai kardemumma).

Olitpa sitten klassikoiden tai jännittävien makuparien ystävä, Dansukkerin kattavasta hilloreseptien valikoimasta löydät taatusti oman suosikkisi! Tutustu resepteihin tästä »

Hilloreseptien klassikot:

Hilloreseptejä jännittävällä makutwistillä:

Hillosokeri letut 3646 rajaus2 hires

Hillo on mainio mökkituliainen

Kotitekoinen hillo maistuu paitsi itse tekijälleen, myös muille. Itse tehty hillo onkin ihanan kesäinen tuliainen esimerkiksi mökkivierailulle, kesäjuhliin tai illanistujaisiin. Purkita hillo kauniiseen lasipurkkiin, koristele nauhoilla ja etiketillä ja voilà – himoittu, ekologinen tuliaislahja on valmis!

Tiesitkö tämän hillon valmistamisesta?