Itsenäisyyspäivä
Itsenäisyyspäivän parhaat jälkiruoat

Itsenäisyyspäivän parhaat jälkiruoat

Itsenäisyyspäivänä syödään hyvin ja aterian kruunaa mikä muukaan kuin herkullinen jälkiruoka. Tässä parhaimmat vaihtoehtomme itsenäisyyspäivän jälkiruoiksi.

Jälkiruoka itsenäisyyspäivään

Itsenäisyyspäivän jälkiruoissa saavat näkyä Suomen lipun värit: sinistä mustikasta ja mustaherukasta, valkoista marengista, valkosuklaasta ja kermavaahdosta.

Helppo mustikkarahka on kevyt ja raikas jälkiruoka tukevan itsenäisyyspäivän menun päätteeksi. Talkkuna-mustikkajäädyke yhdistää viileän makealla tavalla kotimaisia raaka-aineita.

Suomen luonnon raaka-aineet näkyvät itsenäisyyspäivän jälkiruoissa. Lakkavanukkaita koristavat nimensä mukaisesti lakkahillo tai tuoreet lakat ja näpsäkän lisän vanukkaisiin tuo päälle ripoteltava turkinpippurirouhe.

Marengit nostavat suosiotaan joulun aikaan. Vegaaniseen ruokavalioon sopivista marengeista syntyy myös juhlavat pavlovat puolukka-kookostäytteellä.  

Keitä höyryävät kupit Pirkka Reilun kaupan tummapaahtoista kahvia ja tarjoa kahvin kera maukkaita itse tehtyjä taateliraakamakeisia. Raakamakeiset vievät makeanhimon terveellisesti. Vastustamattomia pieniä makeita ovat myös itse tehdyt hopeatoffeet.

Juhlavassa kahvipöydässä maistuu myös itsenäisyyspäivä kakku tai itsenäisyyspäivä leivos.