K-Ruoan Suomi -menut
Itsenäisyyden juhlan kunniaksi K-Ruoka kokosi neljä erilaista -menua itsenäisyyspäivän juhlintaan 6.12. Menuissa korostuvat suomalaiset raaka-aineet ja uudella tavalla valmistetut suomalaiset perinneruoat vegaanisia reseptejä unohtamatta.
Suomi -juhlamenu
Juhlava Suomi -menu on koottu tuttujen raaka-aineiden ympärille. Alkumaljaksi nostetaan raikas mustikoilla, timjamilla ja sitruunalla koristeltu mustikkamocktail. Alkupalojen tartar tehdään kylmäsavulohesta ja kruunataan rapeilla jälkiuunilastuilla. Pääruokana on poroa inkiväärillä ja fenkolilla maustettuna. Jälkiruoassa maistuvat hillasoiden hehkuvat aarteet turkinpippurirouheella hunnutettuna.
- Juoma: Mustikkamocktail
- Alkuruoka: Avokado-kylmäsavulohitartar
- Pääruoka: Inkiväärimarinoitu poron paahtopaisti ja pikkelöity fenkoli sekä paahdettu vihersalaatti
- Jälkiruoka: Lakkavanukkaat
Suomi -menu kansainvälisellä twistillä
104-vuotias Suomi on kansainvälinen maa. Tuttujen perinneherkkujen lisäksi meille maistuvat maailman maut. Kansainvälisen Suomi -menun pääosassa ovat suomalaiset raaka-aineet kansainvälisellä twistillä. Alkujuoman kylmässä glögisangriassa maistuu suomalainen joulu ja mausteinen Espanja. Alkuruokana tarjotaan klassinen punajuurikeitto, joka saa uutta vivahdetta kookosmaidosta. Pääruoan paahtopaisti saa kaverikseen aasialaisittain maustetun sienisalaatin. Jälkiruokana tarjottavassa mustikka-valkosuklaakakussa hurmaa jogurtti-seljankukkatäyte.
- Juoma: Glögisangria
- Alkuruoka: Punajuuri-kookoskeitto
- Pääruoka: Paahtopaisti ja lämmin sienisalaatti
- Jälkiruoka: Itsenäisyyspäivän Suomi 100 -kakku
Suomi -kalamenu
Suomi on tuhansien järvien maa, joten mikäpä sopisi paremmin raaka-aineeksi Suomi -menuun kuin kala. Itsenäisyyspäivän juhlien alkujuomana nautitaan kurkumalla maustettu munatoti. Alkuruoaksi maistuu raikkaan samettinen savukalamousse saaristolaisleivän kera. Pääruoaksi sopii uunissa paahdettu kokonainen kuha sekä perunasose. Jälkiruokana nautitaan itse tehtyä luumu-kanelijäätelöä.
- Juoma: Kurkumamunatoti
- Alkuun: Savukalamousse ja saaristolaisleipä
- Pääruoka: Kokonainen kuha uunissa perunasoseen kera
- Jälkiruoka: Luumu-kanelijäätelö
Suomi -vegaanimenu
Vegaaninen Suomi -menu sopii itsenäisyyspäivän juhlintaan. Alkumaljaksi nostetaan lämmin laakerinlehti-siiderijuoma, jonka pohjana toimii aito ranskalainen omenasiideri. Alkupalana tarjotaan pehmeänmakuinen lanttusosekeitto. Pääruokana maistuu Härkiskäristys vegaanisen perunasoseen ja puolukkasurvoksen kera. Jälkiruoaksi tarjotaan juhlavat, puolukoilla ja kookoshiutaleilla koristellut vegaaniset pavlovat.
- Juoma: Laakerinlehti-siideriglögi
- Alkuun: Lanttusosekeitto
- Pääruoka: Härkiskäristys ja vegaaninen perunasose
- Jälkiruoka: Vegaaniset pavlovat