Itsenäisyyspäivä
Vinkit itsenäisyyspäivän kattaukseen

Vinkit itsenäisyyspäivän kattaukseen

Näin syntyy itsenäisyyspäivän ihanin kattaus: rentoa mutta juhlavaa! Poimi itsenäisyyspäivän kattaukseen koristeita luonnosta ja nosta katseenvangitsijaksi näyttävä kranssi.

Ikkunalla lepattava kynttiläpari, Sibeliuksen Jääkärinmarssi ja rivissä seisovat kadetit. Itsenäisyyspäivän tunnelma syntyy perinteistä, mutta välillä on virkistävää kokeilla jotain uutta. Jos kaipaat ideoita juhlapöytään, tutustu vaikkapa näihin neljään itsenäisyyspäivän menuun. Muista myös herkut Linnan juhlien kotikatsomoon! Pikkusuolaiset ja juustotarjotin sopivat tähän tarkoitukseen mainiosti.

Vinkki! Itsenäisyyspäivä osuu tänä vuonna perjantaille. Se tietää pitkää viikonloppua, jolloin herkuista voi kattaa lauantaina maukkaan brunssin. Älä siis pihistele määrissä.

Kranssi keskelle pöytää

Talven kattaustrendi on rento ja jopa boheemi, mikä ilahduttaa suurpiirteistä sisustajaa. Pöytäliina tuo juhlavuutta vähän ryppyisenäkin. Rentous näyttää harkitulta, kun maustat kokonaisuutta pienillä, ylellisillä yksityiskohdilla. Kata pöytään vaikkapa muodikkaita, kristallilaseja jäljitteleviä juoma- tai viinilaseja. Yhdistele rohkeasti uutta ja vanhaa, nosta esille uusia astioita yhdessä mummolan aarteiden kanssa.

Jos käytät kankaisia lautasliinoja ja kaipaat ohjetta niiden taitteluun, katso tämä video.

Sinistä ja metsänvihreää

Muista myös kukat ja luonnosta löytyvät koristeet: ripottele kattauksen lomaan käpyjä tai sommittele lyhtyasetelmien ympärille eukalyptuksen oksia. Havuista tai kukista solmitusta kranssista saa upean katseenvangitsijan, kun nostat sen pöydälle ja asetat kranssin keskelle tarjoilukulhon tai kynttilälyhdyn. Sininen ja valkoinen ovat itsenäisyyspäivän kattauksen suosikkivärit, jotka pitävät pintansa vuodesta toiseen. Jos kaipaat vaihtelua, piristä kattausta lisävärillä: turkoosia, beigeä tai metsänvihreää. Myös muodikas puuterinen roosa sopii mainiosti yhteen sinisen kanssa.

Itsenaisyyspaivan kattaus sininen kattaus 680

Kuva: Iittalan Taika-sarjan Siimes-lautanen 27 cm ja jalallinen Kastehelmi-lasi (uutuus), sininen Hemtex 24h Nilla pöytätabletti 38 cm, Ornamentti-tarjoilulautanen, Stone-sarjan juomalasi 49 cl ja Maku-sarjan ruusukullan väriset aterimet (16 osaa.) Tuotteet K-Citymarketeista.

Muista myös valaistus! Kynttilät ja lyhdyt luovat tunnelmaa niin kattauksessa kuin pihalla tai parvekkeellakin. Led-kynttilä on paloturvallinen ja pitkäikäinen vaihtoehto.

Itsenaisyyspaivan kattaus lyhdyt kynttilät 680

Kuva: Samppanjan värinen kynttilä 15 cm, havukranssi 40 cm (isoimmat K-Citymarketit), paristokäyttöinen Markslöjd Jute -valosarja (pituus 2,9 m, isoimmat K-Citymarketit), paristokäyttöiset myhome led-vahakynttilät lasikupissa (pakkauksessa 2 kpl, isoimmat K-Citymarketit), Havin käsinvalettu antiikkikynttilä 28 cm (sesonkituote) ja puinen myhome Maija-puulyhty 42 cm tai 59 cm. Tuotteet K-Citymarketeista.