5 x pikkujoulujen makeat

5 x pikkujoulujen makeat

Julkaistu 23.5.2018

Pikkujoulukauden tarjottavien kauneuskilpailussa pärjäävät kekseliäät, ihastuttavat ja maukkaat naposteltavat. 

Ihastuta vieraasi joulunvihreiksi näillä hauskoilla ja maukkailla pikkuherkuilla. Maistuisivatko marengit, mansikat vai naposteltava joulukranssi?

Donitsiukot karkkikaulahuiveineen

Donitsilumiukot

Nyt saa syödä lunta – nimittäin tomusokerilunta. Donitsiukko on hauska haukkailla tikunnokasta. Tohtiiko näin nättiä herkkua syödäkään? Syötävä lumiukko syntyy pyörittelemällä Pirkan minidonitseja tomusokerissa ja sujauttamalla ne puiseen varrastikkuun. Kaulahuivi syntyy karkkiremmistä, silmät suklaanonparelleista ja nenä sekä napit värikkäistä karkeista. 

Pikkuinen piparikuusi

Piparikuusi
Syödäkö vaiko eikö syödä? Piparikuusi on joulukoriste parhaimmasta päästä, koska joulun jälkeen sitä ei tarvitse heittää pois tai laittaa kaappiin viemään tilaa. Koristeiden pois siivoaminen muuttuu tänä vuonna herkutteluksi.

Poimi talteen piparkakkutaikinan ohje. Myös perinteinen piparkakkutalo onnistuu helposti ohjeiden ja valmiiden kaavojen avulla.

Kuusi vai kuppikakku?

Kuppikakut
Pikkujoulupöydän ehkä houkuttelevimmat naposteltavat – joulukuusikuppikakut – eivät odottele syöjiään kovin kauan. Valmista leivonnaiset Magnolian ihanien kuppikakkujen ohjeella ja värjää valkosuklainen tuorejuustokuorrute elintarvikevärillä vihreäksi. Ripottele päälle tomusokeria lumeksi ja laita latvoihin tähdenmuotoiset koristerakeet.

Marenkikuuset lumisateessa

Marenkikuuset

Joulukuusen muotoon pursotetut kuuset ovat kuin tykkilumen alle hautautuneet kuuset Lapin lumisilla tuntureilla. Valmista makeat suupalat ranskalaisen marengin ohjeella ja värjää marenkimassa vihreäksi elintarvikevärillä. Aseta marenkikuusien latvoihin tähden malliset koristerakeet ennen kuin ne kovettuvat. Katso myös näin onnistut -videot marengin vatkaamisesta Katso myös Näin onnistut -videovinkki marengin vatkaamisesta sekä kananmunan valkuaisen ja keltuaisen erottelusta.

Makeat mansikkatontut

Mansikkatontut

Suloiset mansikkatontut tuovat hymyn pikkujoulujuhlijoiden huulille.  Käännä mansikka kanta alaspäin ja leikkaa hattu pois. Pursota partainen naama ja tupsu lakille. Tontut ihastuttavat tapittavilla nonparelli-silmillään.