Joulu
Aineeton lahja ilahduttaa!

Aineeton lahja ilahduttaa!

Mitä jos antaisit tänä jouluna erilaisen lahjan? Katso vinkit, miten ilahduttaa vaikkapa elämyksellä, viihteellä, uuden oppimisella tai yhteisellä tekemisellä!

Tämän päivän yltäkylläisyydessä on joskus vaikea keksiä, mitä antaa perheenjäsenelle tai ystävälle joululahjaksi. Aineeton lahja on mainio tapa muistaa läheistä kekseliäällä tavalla. Aineeton lahja sopii niin aikuiselle kuin lapsellekin - sovella ideoita lahjan saajan mukaan!

Lahjakortti K-kauppaan

Anna lahjaksi K-lahjakortti, joka käy lähes kaikissa K-ryhmän liikkeissä. Lahjakortilla voi hankkia kaikkea ruoasta vaatteisiin ja rakennustarvikkeisiin, joten se tulee varmasti tarpeeseen. Lahjakortin voi hankkia kätevästi omasta K-kaupasta ja ladata sille rahaa 10-500 euron väliltä.

parhaat joululahjaideat top 10 2019 klahjakortti 680x680

Elämyslahjakortti

Gift4You-elämyslahjakortilla voit antaa lahjaksi liikuntaa, kulttuuria, hyvinvointia tai vaikka makuelämyksiä. Tästä ei lahja monipuolisemmaksi muutu! Kenelle antaisit esimerkiksi alla olevat?

  • Wellness-hemmotteluhetken kauneushoitolassa
  • Kahvihetken tai romanttisen illallisen kahdelle
  • Ralli- tai kartingelämyksen
  • Käynnin seikkailupuistossa tai trampoliinipuistossa
  • Käsityökurssin, esimerkiksi puutöitä tai askartelua

Illallinen aineksineen

Kokkaa ystävälle unohtumaton illallinen! Inspiroidu K-Ruoan 8 000 reseptistä tai tee oma bravuurisi. Ainekset voit hakea K-ruokakaupasta tai tilata ne verkkokaupasta.

Katso vinkkejä:

Elokuvaliput

Finnkinon leffaliput ovat mainio lahja niin aikuiselle, nuorelle kuin lapsellekin. Vie ystävä elokuviin, anna liput lahjaksi kaveripariskunnalle tai tee leffaretki kummilapsen kanssa. Keskiviikkoisin voit ostaa lippuja Plussa-kortilla Finnkinolta 20% edullisemmin.

Puhelinliittymä

Prepaid-liittymä tai prepaid-liittymän latausseteli on helppo ja hyödyllinen lahja esimerkiksi lapselle tai nuorelle.

Lue lisää:

Suoratoisto- tai musiikkipalvelu

Mikä olisi viihdyttävämpi lahja kuin maailman suosituimmat sarjat, parhaat elokuvat ja monipuolisimmat musiikkivalikoimat? HBO, Netflix, Viaplay, Ruutu+ Spotify, Deezer ja muut sarja-, elokuva- ja musiikkipalvelut vievät ajatukset pois arjesta.

Eettinen lahja

Eettinen lahja tuo moninkertaisesti iloa, sekä saajalle että antajalle. Eettinen lahja voi olla monia erilaisia asioita: puuntaimia, mahdollisuus koulutukseen tai ammattiin, vuohi tai kana, kouluruokailu tai lapsen terveystarkastus kehitysmaassa. Tutustu esimerkiksi Plan Internationalin, Unicefin ja Kirkon Ulkomaanavun aineettomiin lahjoihin.

Kylpylä tai hotelli

Hemmottele kumppania, ystävää tai vaikka tuttavapariskuntaa antamalla lahjaksi rentouttava kylpylä- tai hotelliloma. Mikään ei ole ihanampaa kuin suunnata hyvin nukutun yön jälkeen aamiaiselle, altaisiin ja rentouttavaan hierontaan.

Teatterielämys

Milloin olet viimeksi käynyt teatterissa? Entä ystäväsi? Eri puolilta Suomea löytyy valtavasti teatteritarjontaa, josta jokainen löytää jotain mielenkiintoista.

Helsingissä teatterielämyksiä tarjoavat muun muassa nämä suositut teatterit:

Ulkoilupäivä retkieväineen

Talvisesta retkestä nauttii niin aikuinen kuin lapsikin. Retki eväineen on mainio lahjaidea jossa yhdistyy terveellinen ulkoilu sekä rento yhdessäolo.

Katso herkulliset eväsvinkit talviretkelle

Kauppareissu

Onko lähipiirissäsi ystävä, tuttava tai vaikka naapuri, jonka on vaikea käydä itse kaupassa? Vie joku apua tarvitseva kauppaan ja toimi tarpeen mukaan oppaana, tuoteselosteiden tulkkina, kantoapuna tai kuskina. Vaihtoehtoisesti voit auttaa ystävää tekemään tilauksen K-Ruoka-verkkokaupasta - tai vaikka tilata viikon ruoat yhdessä naapurin kanssa ja jakaa toimituskulut puoliksi!

Koiran ulkoilutus tai kissan viihdyttäminen

Niin rakkaita kuin lemmikit ovatkin, välillä on mukavaa jos joku muu ulkoiluttaa koiran tai ruokkii ja viihdyttää kissaa. Tarjoudu auttamaan ystävää tai sukulaista lemmikin hoidossa silloin kun hänellä on pitkä päivä töissä tai jokin aikaa vievämpi vapaa-ajan meno.

aineeton lahja kissa 680x680

Lapsen hoito

Ota siskontyttö yökylään tai vie kummilapsi päiväksi eläintarhaan ja anna vanhemmille hetken hengähdystauko hektisestä lapsiperhearjesta. Rentouttaa lahjansaajaa parhaiten yhdistettynä esimerkiksi ravintola- tai hotellilahjakorttiin.

Siivous

Anna lahjaksi puhdas koti! Tee supersiivous itse tai tilaa se lahjaksi - tästä arjen helpotuksesta ilahtuvat niin vanhemmat, aikuiset lapset, ystävät kuin isovanhemmatkin.

Kurssi

Moni haaveilee opettelevansa uuden kielen, harjoittelevansa soittamaan jotain instrumenttia tai laulamaan, kehittävänsä ruoanlaittotaitojaan tai pääsevänsä elämänsä ensimmäisen kerran hevosen selkään. Toteuta unelma hankkimalla lahjaksi kurssi tai koulutus! Kuka lähipiirissäsi ilahtuisi esimerkiksi näistä:

  • kitaratunnit
  • ratsastusleiri
  • tanssikurssi
  • espanjan kielen kurssi
  • sushikoulu

aineeton lahja sushi 680x680

Uuden opettelu

Oletko taitava leipomaan? Puhutko sujuvasti venäjää? Tunnetko eri sienilajit? Meikkaatko kuin ammattilainen? Jos sinulta löytyy jokin erityistaito jota ystäväsi arvostaa, mikset opettaisi sitä myös hänelle!

Museokortti

Suosittu Museokortti avaa pääsyn 300 suomalaiseen museoon Inarista Ahvenanmaalle. Anna Museokortti lahjaksi kulttuurin ystävälle tai vaikka innokkaalle kotimaan matkailijalle - vuoden mittainen kulttuurimatka odottaa!