Helpot ideat paketointiin

Helpot ideat paketointiin

Päivitetty 7.11.2022

Joululahjojen paketoiminen ei ole koskaan ollut näin helppoa ja hauskaa. Ota pieni haaste ja taittele rasia itse tai valitse vaihtoehdoista helpoin ja pakkaa lahjat paperiseen kassiin.

Suloiset origamirasiat

Suloiset origamirasiat

Taittele itse kuviollisista papereista tai kartongeista pieniä rasioita. Kun vuoraat rasian voipaperilla, voit pakata siihen konvehteja tai pikkuleipiä ilman että paperiin jää rumia rasvaläikkiä. Katso origamilaatikon taitteluohjeet. Tarvitset vain paperia tai kartonkia ja sakset.

Tuunaa tarroilla

Tarrat

Yksiväristä lahjapaperia kannattaa pitää aina kotona varastossa. Kun paperissa ei ole kuvioita, se sopii jokaiseen sesonkiin. Valmis paketti on helppo tuunata tarroilla tilanteeseen sopivaksi. Jos paketointi tuntuu joskus hankalalta, kokeile ”karamelli”-tekniikkaa, jossa paketti rullataan lieriöksi ja päät rutistetaan narulla kiinni. Tekniikka sopii yhtä hyvin kynttilöille kuin villasukille. Pienten esineiden ”karamelli”-paketoinnissa voi käyttää apuna tyhjiä wc- ja talouspaperirullia.

Teippaa reilusti

Paketointiteippi

Moni tuskailee paketoinnissa narujen ja teippien kanssa. Teippejä on tuskallista yrittää piilotella ja naru sotkeutuu tottumattoman sormiin. Vanha totuus pätee tässäkin: korosta sitä mitä et voi piilottaa. Kaunis kuviollinen teippi ratkaisee molemmat ongelmat. Anna teipin näkyä reilusti, ja kun teippi on kaunis, et enää tarvitse nauhaa.

Koristele pitsillä 

Pitsikoriste

Paketoinnissa kannattaa hyödyntää kaikenlaiset vanhat napit, nauhanpätkät ja pienet koristeet. Kokeile esimerkiksi koristeellista pitsinauhaa, jota riittää vaikka vain yksi kietaisu paketin ympärille. Tämä nauha on muuten huijausta! Pitsi on oikeasti pitsin näköistä teippiä, joka samalla kiinnittää paperin paketin ympärille.

Paperipussi pelastaa

lahjakassit 680

Kauniit paperiset lahjakassit ovat kiireisen (tai kömpelösormisen) paketoijan pelastus. Kassiin on helppo pakata ne vaikeimmankin muotoiset lahjat. Yhteen pussiin sujahtaa helposti samalle saajalle useampikin lahja. Yksinkertaisimmillaan suljet kassin muutamalla palalla läpinäkyvää teippiä, mutta jos haluat, voit poistaa kassin kantokahvat ja pujottaa tilalle lahjanarua, jonka sidot rusetiksi.

Tarvikkeita löydät K-Citymarketin askarteluosastolta.

Kaikkea paketointiin K-Citymarketista

Joulupaperi 70 cm x 5 m  lajitelma - kuva

Joulupaperi 70 cm x 5 m lajitelma

Katso lisää ›

Paletti voimapaperirulla leveys 70cm pituus 2 metriä - kuva

Paletti voimapaperirulla leveys 70cm pituus 2 metriä

Katso lisää ›

Lahjanauha Poly punainen 10mm x 250m - kuva

Lahjanauha Poly punainen 10mm x 250m

Katso lisää ›

Lahjanauha Poly pronssi 7mm x 50m - kuva

Lahjanauha Poly pronssi 7mm x 50m

Katso lisää ›

Jouluinen tarrapyramidi, sis. yli 750 tarraa - kuva

Jouluinen tarrapyramidi, sis. yli 750 tarraa

Katso lisää ›

Askartelukuvio Joulutontut 6x6kpl - kuva

Askartelukuvio Joulutontut 6x6kpl

Katso lisää ›

Pirkka kirkasteippi 19 mm x 15 m - kuva

Pirkka kirkasteippi 19 mm x 15 m

Katso lisää ›