Inspiroidu joulun trendikkäimmistä herkuista: Näitä on kokeiltava!

Inspiroidu joulun trendikkäimmistä herkuista: Näitä on kokeiltava!

Julkaistu 21.5.2018

Joulunajan herkuissa maistuvat jouluiset mausteet, täyteläinen suklaa ja kirpakat kotimaiset marjat. Innostu K-Ruoan herkullisista resepteistä ja tee joulusta maistuvan makea!

Tänä jouluna perinteisiä herkkureseptejä tuunataan uusilla makuyhdistelmillä. K-Ruoan ruokatoimittaja Laura Halonen listasi trendikkäimpiä reseptejä, joista inspiroitua joulun alla.

– Juustokakut ovat joka sesongissa tosi suosittuja. Tänä vuonna yhtenä uutena reseptinä nähdään puolukka-limejuustokakku glögikastikkeella.

Hapokkaat marjat ja kirpsakka limetti yhdistettynä täyteläiseen juustokakkutäytteeseen on sopivan raikas makuyhdistelmä. Glögikastike tuo mukaan jouluisia makuja.

Itse tehdyt makeiset ovat ihana lahjaidea

Itse tehdyt makeiset ovat herttainen lahjaidea jouluun. Askartele lahjaksi suloinen herkkupurkki, täytä lahjansaajan suosikkiherkuilla ja vie tuliaisena tai anna lahjaksi joulun alla.

Tänä vuonna lakritsin ja toffeen ystävät valmistavat itse tehtyä hopeatoffeeta. Hopeatoffee on helppo valmistaa, kunhan leivontaan varaa avuksi digitaalisen lämpömittarin.

– Lakritsi on edelleen resepteissä pinnalla, joten hopeatoffee osuu loistavasti tähän trendiin. Kaikki itse tehdyt makeiset ovat joulun alla suosittuja, Halonen kertoo.

Suklaa kuuluu olennaisesti jouluun. Tänä vuonna myös joulusuklaalevy tehdään itse. Suklaa sulatetaan ja suklaalevy kuorrutetaan karpaloilla, keksi- ja valkosuklaarouheella ja pistaasipähkinöillä.

Herkullinen resepti piparien ja sinihomejuuston ystäville

Perinteisiä piparkakkuja ei voita mikään: rapea, sopivan ohut ja mausteinen piparkakku syntyy helposti myös gluteenittomana.

– Gluteenittomat piparkakut maistuvat kyllä aivan kaikille! Tällä reseptillä tulee ihanan rapeat piparkakut. Gluteenittomat reseptit ylipäätään ovat todella toivottuja, Halonen sanoo.

Yksi joulun trendeistä on makean ja suolaisen yhdistäminen.

– Jos muutenkin rakastat sinihomejuuston ja piparin yhdistelmää, niin kokeile sinihomejuusto-piparijäätelöitä! Sinihomejuusto sekoitetaan vaniljajäätelön joukkoon ja annostellaan kahden piparin väliin.

Makeaa mahan täydeltä

Näyttävä jälkiruoka kruunaa jouluaterian. Kaunis marenkikranssi on todellinen juhlapöydän kruunu. Trendikäs marenki yhdistettynä kirpakoihin hedelmiin on loistava, makea lopetus jouluaterialle.

Monen mielestä joulunajan leivonnaisten tulee maistua joululle. Lisäämällä jouluisia mausteita taikinan joukkoon, voi monesta reseptistä tuunata helposti jouluisemman version. Esimerkiksi piparkakkubrownie maistuu jouluna, kun taikinaan lisää piparkakuista tuttuja mausteita.

Jos juhlapöytään kaipaa suklaista herkkua: luottaa suklaan ystävä hittiherkkuun eli naked cakeen. Tämä suklaaunelma sopii loistavasti myös jouluun!

– Jos joulupöytään kaipaa oikein tuhtia suklaaherkkua, niin tekisin ehdottomasti suklaisen naked caken. Suklaata ja kinuskia yhdistelevään ”nakukakkuun” saa raikkautta lisäämällä kerrosten väliin puolukoita tai karpaloita, Halonen vinkkaa.

Perinteisiä makuja yhdistetään uusin tavoin

Joulun uusista makuyhdistelmistä sekä perinteisistä klassikoista jokainen löytää takuulla ideoita omaan joulupöytäänsä.

Laura Halosen omat suosikit kunnioittavat joulunajan perinteitä.

– Aion ehdottomasti tehdä itse hopeatoffeeta, ja antaa sitä myös sukulaisille joululahjaksi. Sinihomejuustopiparijäätelöt ovat puolestaan ihanan yksinkertainen yhdistelmä, johon tarvitaan vain kolme raaka-ainetta: piparkakkuja, vaniljajäätelöä ja sinihomejuustoa. Lisäksi meidän joulun kahvipöydässä pitää aina olla kakku. Mausteinen glögijuustokakku on jo vuosien ajan ollut kestosuosikki.