Viini joulupöytään

Viini joulupöytään

Julkaistu 22.5.2018

Alkukalat, kinkku ja muut joulun herkut saavat seurakseen lasillisen niille valittua viiniä. Mukana ovat laadukkaat alkoholittomat viinit, jotka löydät K-kaupasta, eikä vegaaniviiniäkään ole unohdettu.

Kalan kanssa

Rocca di Monetassi Calasole Vermentino

Raikkaan toscanalaisen valkoviinin tuoksu on valkoisten kukkien ja tuoreiden hedelmien sävyttämä. Kuiva, keskihapokas ja mineraalinen kumppani joulun kalaruoille.

Alkoholiton

Jacob’s Creek UnVined Riesling 2015

Australialainen alkoholiton riesling on puolimakea, viheromenainen, limettinen ja raikkaan hapokas.

Alkoholia 0,5 %. Saatavilla hyvin varustetuista K-Kaupoista.

Vegaaninen

Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blanc

Vuoden Viiniksi 2016 valittu sauvignon blanc tulee Chilen pohjoisosasta. Virkeän hapokkaasta viinistä löytyy mustaherukan lehteä, karviaista ja aromaattista yrttisyyttä.

Linnun kanssa

Sartori Marani Appassimento

Runsas, aprikoosin ja luumujen aromin sävyttämä valkoviini on valmistettu rypäleistä, joita on kuivattu 40 päivää. Sopii broilerin, kalkkunan sekä kovien juustojen seuraksi.

Kinkun kylkeen

Santa Helena Unbaked Shiraz

Nimensä mukaisesti tammettamaton shiraz-punaviini on syvän violetti, ja tuoksusta löytyy punaisia marjoja, hentoa mausteisuutta sekä mokkaa. Kinkun kanssa mainio viini on marjaisa ja raikas - suuntäyteinen ja hieman makea, pehmein tanniinein.

Alkoholiton

Jacob’s Creek UnVined Shiraz 2015

Alkoholittoman, keskitäyteläisen shirazin tuoksussa korostuvat hedelmäiset ja tumman marjaiset aromit, kuten luumu ja mustaherukka. Niitä tukee tasapainoinen tanniinisuus sekä tammikypsytyksen aikaansaama herkullinen vaniljaisuus.

(Saatavilla hyvin varustetuista K-kaupoista) 

Kinkun kanssa

Montalbano Nero d’Avola luomu

Luonnonmukaisesti viljellystä Nero d’Avola -rypäleistä valmistettu keskitäyteläinen viini on parhaimmillaan vaaleiden liharuokien ja kinkun seurassa.

Poron pariksi

Sartori Regolo

Osittain kuivatuista rypäleistä valmistettu täyteläinen ja tasapainoinen Regolo on parhaimmillaan yksinkertaisten, tummien liharuokien, esimerkiksi poron kumppanina.

Jälkiruoalle

Ferreira 10 Years Old White Port

Meripihkan ruskean portviinin tuoksussa on aprikoosia, appelsiininkuorta, taatelia ja mausteisuutta. Makea, täyteläinen ja lämmin juoma jouluisten jälkiruokien pariksi. Viini myydään valkoisessa lahjapakkauksessa.