Ihanat joulukoristeet

Ihanat joulukoristeet

Julkaistu 22.5.2018

Joulun kotoisimmat koristeet syntyvät paperista taittelemalla. Esimerkiksi K-citymarketin esitteistä kääntelet näppärästi kuusen- tai ovikoristeiksi värikkäitä tähtiä, enkeleitä, lumiukkoja tai perinteisiä palloja.

Joulukoristeisiin tarvitset:

  • K-citymarketin esitteitä

  • läpinäkyvää teippiä

  • kiinnitysnauhaa

  • jouluista koristenauhaa

Näin syntyy ympyrä

Irrota esitelehden osiot toisistaan yksittäisiksi paperilehtisiksi. 

Ota paperiarkki ja taittele se leveyssuunnassa ohuin taitoin kapeaksi suikaleeksi. 

Ota pitkä, taiteltu suikale ja pyöritä sitä itsensä ympäri, kunnes se muodostaa pienen rullan. Rullatessa edellisen suikaleen loppupää teipataan aina seuraavan alkuun. Näin rulla saadaan vedettyä tarpeeksi tiukalle. Teippiä kannattaa käyttää reilusti, jotta suikaleet pysyvät varmasti yhdessä.

Tekemällä erikokoisia ympyröitä saat tehtyä vaikkapa lumiukon tai perinteisiä "palloja" ovikoristeeksi.

Näin taittelet koriste-enkelin

Irrota esitelehden osiot toisistaan yksittäisiksi paperilehtisiksi. Aloita koristeen rakentaminen kellomaisesta enkelin hameesta. 

Ota paperiarkki ja taittele se leveyssuunnassa ohuin taitoin kapeaksi suikaleeksi. Tästä osiosta tulee enkelin hameen yläosa. Taittele hameen alaosa samalla tavalla kuin yläosa mutta pituussuunnassa, jotta suikaleesta tulee yläosaa lyhyempi. Lyhennä alaosaa vielä leikkaamalla.

Teippaa taitellut osat yhteen suikaleiden päistä läpinäkyvällä teipillä. Teippiä kannattaa käyttää reilusti, jotta ne pysyvät varmasti yhdessä.

Koristeen runko rakennetaan samalla tavalla kuin hameen ”raamit”. Eri osien kokoa säädetään lyhentämällä suikaleita, kun ne on muutoin taiteltu jo valmiiksi. Älä tee suikaleista liian paksuja, sillä liian jäykkiä osioita on vaikeampi muotoilla.

Taittele seuraavaksi siivet ja pää sekä niiden sisään aseteltavat sisäpalat. Nämä osat ovat pisaranmuotoisia. Osioiden täytteeksi voi tietenkin taitella mitä tahansa kuvioita.

Enkelin sisäosat täytetään hyrrämäiseksi kieputetuilla suikaleilla. Ota pitkä, taiteltu suikale ja pyöritä sitä itsensä ympäri, kunnes se muodostaa pienen rullan. Rullatessa edellisen suikaleen loppupää teipataan aina seuraavan alkuun. Näin rulla saadaan vedettyä tarpeeksi tiukalle.

Kun kaikki osat ovat valmiina kiinnitä osiot toisiinsa läpinäkyvällä teipillä. Myös huomaamaton, ohut kiinnitysnauha on hyvä apuri ripustettavan koristeen kiinnityksessä.

Pujota jouluinen koristenauha enkelin pääosion läpi ja sido nauha rusetille. Ripusta joulun ihanimpaan kuuseen!

Näin teet kuusen!

Kuusen osat rakennetaan samalla tavalla kuin enkelin hame, mutta yläosa on kaarevan sijaan terävä. Erikokoisista kolmioista yhdistelemällä saat pienen tai vaikka kuinka pitkän ja ison joulukuusen.

...ja mitä vain muuta!

Erilaisista pisaran-, ympyrän- ja kolmionmuotoisista muodoista saat yhdistelemällä mielikuvituksellisia muotoja. Tee vaikka tähti, tonttu tai metsämökki! Käy postaamassa hauskimmat koristeesi Facebook-sivullemme tai Instagram-tilillemme @kcitymarket niin muutkin saavat ihailla kädentaitojasi.