Maukkaimmat joululimput

Maukkaimmat joululimput

Jouluksi kannattaa leipoa perinteinen joululimppu. Perinteisesti joululimppu leivotaan ruis- ja vehnäjauhoista ja maustetaan fenkolilla, aniksella ja pomeranssinkuorella. Kokeile tänä jouluna omenaista tai juureksilla maustettua joululimppureseptiä.

Perinteinen makeahko ja rukiinen joululimppu on maustettu fenkolilla, aniksella ja pomeranssinkuorella. Paistamisen loppupuolella limppu voidellaan vielä siirapilla ja vedellä, josta limppu saa makean kuorensa.

Joulun makeimmat limput

Perinteiseen tapaan leivottu Aulin makea joululimppu säilyy tuoreena pitkään. Jouluinen perunalimppu saa jouluisen maun fenkolista, pomeranssista ja appelsiininkuoresta. Ruotsalainen joululimppu tehdään oluesta, sämpyläjauhoista, siirapista ja jouluisista mausteista. Fenkolin makuinen joululimppu saa lisämakua ja koristeita auringonkukan siemenistä.

Mausta joululimppu uudella tavalla

Perinteinen joululimppu saa uutta makua ja hauskan ratisevan suutuntuman viikunoista. Itse leivottu viikunalimppu on myös mainio joulunajan tuominen. Katajanmarjoilla maustettu joululimppu sopii myös joulun ajan ruokalahjaksi. 

Valmiilla juuressoseella saat juureslimppuun helposti mehevyyttä. Omenasoseella maustettu omenalimppu säilyy myös mehevänä pitkään. Perunalimppu saa taikinaansa perunasosetta. Kääri leipä pakettiin ja anna lahjaksi.