Mehevä joululimppu juhlapöytään

Mehevä joululimppu juhlapöytään

Jouluksi kannattaa leipoa perinteinen joululimppu. Perinteisesti joululimppu leivotaan ruis- ja vehnäjauhoista ja maustetaan fenkolilla, aniksella ja pomeranssinkuorella. Joululimppu onnistuu myös gluteenittomana, ja sen voi maustaa tänä vuonna vaikka lantulla.

Joulun makeimmat limput

Limppu on pehmeä ja makeahko leipä, jota on tarjolla erityisesti jouluna. Perinteiseen tapaan leivottu ja maustettu leipä on varmasti jokaisen joulupöydässä istuvan mieleen. Leipä säilyy tuoreena pitkään ja sen voi myös tehdä etukäteen ja pakastaa. Joululimppu onnistuu myös gluteenittomana.

Perinteinen makeahko ja rukiinen joululimppu on maustettu fenkolilla, aniksella ja pomeranssinkuorella. Paistamisen loppupuolella limppu voidellaan vielä siirapilla ja vedellä, mistä limppu saa makean kuorensa.

Joululimppu (680x300) Kuvassa: Joululimppu

Makua ja mehevyyttä

Perinteinen joululimppu saa uutta makua ja vaihtelevaa suutuntumaa kuivatuista hedelmistä ja marjoista. Lisää mehevyyttä ja pehmeyttä leipiin saat helposti valmiilla juures- tai omenasoseella. Itse leivottu limppu on myös mainio joulunajan tuominen ja sopii joulun ajan ruokalahjaksi.

Lanttulimppu (680x300) Kuvassa: Lanttulimppu