Joulumaa lasilyhdyssä

Joulumaa lasilyhdyssä

Päivitetty 17.10.2019

Moderniin lyhtyyn, vanhaan hillopurkkiin tai muuhun lasipurkkiin syntyy kaunis joulumaa, joka on askartelijansa näköinen.

Rakenna jouluasetelma vaikkapa moderniin myhome joululyhtyyn. Jos taloudessasi on lapsia tai lemmikkejä, valitse suljettu myhome lyhty.

Lasipurkkiasetelmat ovat myös mukavia pikkujoululahjoja mummeille, kummeille ja muille sukulaisille tai ystäville. Parasta askartelussa on mukavan yhdessäolon lisäksi joulutunnelman luominen.

Joulumaa sujahtaa lyhtyyn

Kaiva joulukoristeet, lyhdyt ja syksyn mittaan tyhjenneet lasipurkit esille ja lusikoi lyhdyn tai purkin pohjalle reilusti perunajauhoa ja sokeria lumihangiksi. Ripauta joukkoon karkeaa suolaa, niin saat kinoksiin lumikiteisen vaikutelman.

joulumaa vaihe 1

Kuusenoksasta syntyy joulupuu, ja tyhjistä tulitikkuaskeista minikokoisia lahjapaketteja. Voit myös luoda joulumaailman K-Citymarketin joulukoristeilla kuten vihreillä, lumipeitteisillä pikkukuusilla.

joulumaa vaihe 2

Viimeistele joulumaa pienellä leikkihahmolla, kuten joulupukin autolla, tontuilla tai muovisilla Schleich-eläimillä. Saat mielenkiintoisemman asetelman, kun esineet ovat eri kokoisia.

Valaise jouluasetelma mieleiselläsi ledvalosarjalla.

joulumaa vaihe 3

Jos valojen johdot jää näkyviin, ne voi laittaa pienellä teipillä kiinni lyhdyn reunoihin. Voit myös valaista lyhdyn lyhyellä paristokäyttöisellä ledvalosarjalla.

joulumaa vaihe 4

Joulumaan valmistamiseen tarvitset:

  • Lasilyhdyn tai ison lasipurkin
  • Sokeria ja perunajauhoja (karkeaa tai hienoa merisuolaa)
  • Pienen kuusenoksan tai kuusikoristeen
  • Tyhjiä tulitikkuaskeja
  • Pieniä joulukoristeita maun mukaan
  • Leikkihahmoja (esim. pieni muovieläin, tonttu, leikkiauto..)
  • Aimo annoksen mielikuvitusta ja joulumieltä!

Katso myös Pirkan vinkit jouluasetelmaan lasipurkissa.

Tarina joulumaan ympärille

Askartelutuokiossa syntynyttä joulumaata ei kannata jättää pelkäksi hyllykoristeeksi. Keksikää yhdessä tarinat jokaisen perheenjäsenen joulumaan ympärille. Tarinat voi myös kirjata ylös, jolloin niistä on iloa myös tulevina jouluina!

Sinua saattaisi kiinnostaa