Joulu
Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
Joulumakkarat

Joulumakkarat

Makkara kuuluu monen jouluun erottamattomasti, viimeistään joulusaunan lauteilla. Toinen haluaa tehdä sen itse, toinen taas ostaa valmiina. 

Joulupossusta syntyi ennen myös makkaraa

Entisaikaan kun jokaisessa talossa oli oma joulupossu, oli tapana että joulupöytään teurastettava sika käytettiin hyödyksi viimeistä elintä myöten. Siksi monen mielestä joulumakkarana kuuluvat olennaisesti sisäelimet: sydäntä, kieltä ja palleaa. Siasta saatiin myös makkaran kuorena toimiva suoli. Erityisesti Varsinais-Suomessa joulumakkara ei ole oikeanlaista ilman ohraryynejä. 

Joulumakkarassa maistuvat joulun mausteet

Perinteisestä makkarasta joulumakkara eroaa myös mausteisuudessa - joulumakkaraan voi sujauttaa jouluista makua antamaan joulun ajan mausteita tai vaikkapa rusinoita. Myös hirvestä tai lampaasta syntyy erinomainen makkara jouluksi. Jos makkaran teko ei ole tuttua, katso parhaat vinkkimme! Joulumakkaran kanssa maistuu tietysti itse tehty sinappi.