Joulun muistilista

Joulun muistilista

Julkaistu 18.5.2018

Vuoden kenties odotetuin juhla kolkuttelee aivan kulman takana. Vältä turha stressi aloittamalla jouluvalmistelut hyvissä ajoin! Jaa valmistelut tasaisesti juhlaa edeltäville viikoille, jotta työmäärä ei pääse yllättämään.

Reilusti ennen joulua

Vaikka jouluun on vielä reilusti aikaa, ei jouluvalmisteluja voi koskaan aloittaa liian aikaisin. Pari kuukautta ennen juhlasesonkia on hyvä alkaa pohtia joululahjaideoita: tehdäkö osa lahjoista itse vai ostaako kaikki valmiina. Minkälainen paketti sopisi rakkaalle, perheenjäsenelle tai ystävälle?

Kun hankit lahjat hyvissä ajoin, vältät pahimmat jouluruuhkat ja löydät varmasti sen, mitä etsit.

Joulun lähetessä

Kuukausi ennen joulua on hyvä ryhtyä miettimään joulupöydän antimia. Miten kuorruttaa joulukinkku tänä vuonna? Mitä muuta joulumenuun kuuluu? Joulupöytä kattauksineen on helppo toteuttaa, kun tiedät etukäteen, mitä haluat. Hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty!

Myös joulukorttien kirjoittaminen on hyvä aloittaa noin kuukausi ennen itse juhlapäivää. Korttien raapustaminen tarjoaa hauskaa puuhaa koko perheelle. Joulukuun alussa postitetut kortit saapuvat ajoissa perille.

Innokkaimmille perheenjäsenille hankitaan lisäksi hyvissä ajoin joulukalenteri, jotta odotus ei kävisi liian tukalaksi.

Joulupyhien koittaessa

Kun aikaa jouluun on jäljellä enää muutama hassu viikko, virittäydytään tunnelmaan joululeipomusten merkeissä. Piparkakkutalon rakentaminen ja joulutorttujen leipominen ovat erityisesti perheen pienimpien mieleen. Virittäydy joulutunnelmaan myös siemailemalla glögiä.

Näppärimmät joulunviettäjät tekevät joululahjat itse. Erilaiset joululeivonnaiset ovat persoonallisia lahjoja.

Viimeisellä viikolla on myös aika hankkia joulukuusi ja koristella se yhdessä. Etukäteen suunniteltua menua voi alkaa toteuttaa jouluaattoa edeltävinä päivinä.