Joulun söpöimmät piparitikkarit

Joulun söpöimmät piparitikkarit

Julkaistu 25.5.2018

Suloiset piparitikkarit ovat joulun hauskin herkku – niin lapsille kuin lapsenmielisille aikuisillekin! Piparitikkareiden valmistaminen on kivaa, ja erityisesti koristelemisessa riittää puuhaa koko perheelle.

Valmistaminen on helppoa

Kaiva piparkakkumuotit kaapin perältä ja laita leipoen! Piparitikkareita varten tarvitset piparkakkuja, jäätelö- tai tikkaritikkuja, sokerikuorrutetta sekä kasapäin syötäviä koristeita. Kaupan valmistaikina sopii piparikoristeisiin hyvin, sillä se ei murru yhtä helposti kuin itse tehty piparkakkutaikina. Voit valmistaa tikkarit myös Pirkan piparkakuista.

Pursota piparin nurjalle puolelle reilusti sokerikuorrutetta tai sulatettua suklaata, paina tikku pipariin ja aseta toinen pipari päälle. Anna kuivua kunnolla ennen koristelua. Naperon piparkakkuohjeesta löydät vinkin tomusokerikuorrutteen tekoon.

Ohjelmanumero pikkujouluihin

Piparkakkutikkareiden koristeleminen on mukavaa puhdetta joulunalusaikaan ja siitä saa myös ohjelmanumeron lasten pikkujouluihin.

Koristele koreaksi

Piparitikkareiden koristeleminen on ehdottomasti hauskin vaihe! Koristele tikkarit sokerikuorrutteella, nonparelleilla, karkeilla tai vaikkapa kuivahedelmillä. Jos haluat koristella tikkarit molemmilta puolin, aseta tikut kuivumaan pystyasentoon sokerilla tai suolalla täytettyyn lasiin. Koristelussa vain mielikuvitus on rajana, ja luovuus saa puhjeta kukkaan!

Varaa koristeluun esimerkiksi Pirkan ranskalaisia pastilleja, valkosuklaahippuja, pieniä hedelmä- ja eläinkarkkeja sekä erilaisia nonparelleja.

Aseta tikut tarjolle

Anna piparitikkareiden jähmettyä kunnolla ennen tarjoamista. Jähmettyneet tikut voit asettaa tarjolle esimerkiksi sokerilla tai suolalla täytettyyn lasiin tai purkkiin.