6 vinkkiä jouluiseen kotiin

6 vinkkiä jouluiseen kotiin

Kodin sisustaminen jouluun piristää kaamoksen keskellä. Koristele jouluna piha tai parveke jouluvaloilla, ripusta ikkunoihin kauniit jouluverhot ja askartele lasten kanssa joulukoristeita tai ihana käpyhyasintti.

1. Luo tunnelmaa jouluvaloilla

Pitkä ja pimeä talvi kaipaa valoa! Koristele koti ja pihapiiri kauniilla valosarjoilla, joista on iloa syksystä pitkälle kevääseen. Energiatehokkaat led-valot ovat suosittuja erityisesti lämpimän valkoisen sävyssä, mutta myös uusi meripihkan sävy valloittaa kodeissa tänä talvena. Pehmeää valoa antavat puuvillapallovalot sopivat sisustukseen hyvin ympäri vuoden ja erikoispitkät ulkovalosarjat valaisevat helposti isommankin terassin.

Lue lisää jouluvaloista

2. Sisusta jouluisilla tekstiileillä

Kodin joulutunnelma syntyy valojen lisäksi joulukoristeilla, kynttilöillä sekä kauniilla jouluisilla tekstiileillä. Heitä sohvalle pehmeä torkkupeitto, korista nojatuoli kauniilla tyynyllä ja viimeistele kattaus jouluisella pöytäliinalla. Todellinen joulunystävä ripustaa ikkunoihin myös kauniit jouluverhot, jotka viimeistelevät sisustuksen.

K-Citymarketin suositun Hemtex24h -sisustusmalliston joulutuotteista löydät paljon joulutunnelmaan sopivia tuotteita.

3. Askartele itse joulukoristeet

Joulun suosittu askarteluhitti on kaunis käpyhyasintti, joka sopii myös tuoksuherkkään kotiin. Myös persoonalliset tonttuovet ovat edelleen suosittuja ja onpa sosiaalisessa mediassa nähty jopa kokonainen portaikkoon kerroksittain rakennettu tonttukylä!

Ihanimmat joulukoristeet syntyvät itse tehden. Myös lapset osallistuvat enemmän kuin mielellään jouluisiin askartelupuuhiin. Katso vinkkejä jouluaskarteluun:

Uniikin joulukynttilän teet sulattamalla vanhat kynttilät tyhjiin metallipurkkeihin - katso ohje Pirkka.fista.

4. Kata joulupöytä kauniisti

Kaunis kattaus on ilo silmälle ja tuo tunnelmaa jouluruokailuun. Katatko joulupöydän tänä vuonna lumenvalkoiseksi, maanläheiseksi vai perinteiseksi punaiseksi? Katso vinkit 5 kauniiseen joulukattaukseen. K-Citymarketin Hemtex 24h -mallistosta löydät kauniita tuotteita jouluiseen keittiöön.

Kattauksen voi viimeistellä kynttilöillä tai paristokäyttöisellä valosarjalla. Pöytään voi tuoda myös palan luontoa jouluisella havun- tai eukalyptuksen oksalla tai joulukukka-asetelmalla. Juhlakattaus syntyy kätevästi, kun noudattaa 7 vinkin listaa juhlakattauksen tekemisestä.

5. Korista koti joulukukilla

Joulun kynnyksellä kotiin muuttaa joulukuusen ohella usein myös muita joulukasveja. Suosittuja joulukukkia kotiin tai vaikkapa pikkujoulutuliaisiksi ovat esimerkiksi:

  • Hyasintti
  • Joulutähti
  • Tulilatva
  • Amaryllis

Joulukukkaistutustenkin koristeluun voi käyttää perinteisiä joulukoristeita: peitä ruukkukukan multa joulupalloilla tai somista se kuusenoksin ja kävyin. Myös jouluinen nauha sopii kaunistamaan ruukkua.

Katso vinkit joulukukkien asetteluun ja tutustu erilaisiin kukkiin

6. Laske päiviä jouluun

Joulun odotus ei ole mitään ilman joulukalenteria! Perinteiset suklaakalenterit ja hauskat lelujoulukalenterit ovat lasten suosikkeja, ja myös perheen lemmikki ilahtuu omasta herkkukalenterista.

Kätevä leipuri pyöräyttää joulun alla näyttävän piparkakkujoulukalenterin. Katso myös hauskat Pirkka-niksit erilaisiin joulukalentereihin:

Sinua saattaisi kiinnostaa