6 vinkkiä jouluiseen kotiin

6 vinkkiä jouluiseen kotiin

Päivitetty 24.10.2023

Kodin sisustaminen jouluun tuo iloa kaamoksen keskelle. Koristele piha tai parveke jouluvaloilla, ripusta ikkunoihin kauniit jouluverhot ja askartele lasten kanssa joulukoristeita.

1. Luo tunnelmaa kausivaloilla

Pitkä ja pimeä talvi kaipaa valoa! Koristele koti ja pihapiiri kauniilla valosarjoilla, joista on iloa syksystä pitkälle kevääseen. Energiatehokkaat led-valot ovat suosittuja erityisesti lämpimän valkoisen sävyssä, mutta kirkkaan valkoiset ja värilliset valot kasvattavat suosiotaan. Pehmeää valoa antavat puuvillapallovalot sekä erilaiset led-valotaulut sopivat sopivat sisustukseen hyvin ympäri vuoden.

kausivalot pallovalosarja s19 680x680

2. Sisusta jouluisilla tekstiileillä

Kodin joulutunnelma syntyy valojen lisäksi joulukoristeilla, kynttilöillä sekä kauniilla jouluisilla tekstiileillä. Heitä sohvalle pehmeä torkkupeitto, korista nojatuoli kauniilla tyynyllä ja viimeistele kattaus jouluisella pöytäliinalla. Todellinen joulunystävä ripustaa ikkunoihin myös kauniit jouluverhot, jotka viimeistelevät sisustuksen.

Sisusta joulukoti Hemtex 24 h -uutuuksilla

3. Askartele itse joulukoristeet

Joulun suosittu askarteluhitti on kaunis käpyhyasintti, joka sopii myös tuoksuherkkään kotiin. Myös persoonalliset tonttuovet ovat edelleen suosittuja.

Ihanimmat joulukoristeet syntyvät itse tehden. Myös lapset osallistuvat enemmän kuin mielellään jouluisiin askartelupuuhiin. Katso vinkkejä jouluaskarteluun:

4. Kata joulupöytä kauniisti

Kaunis kattaus on ilo silmälle ja tuo tunnelmaa jouluruokailuun. Katatko joulupöydän tänä vuonna lumenvalkoiseksi, maanläheiseksi vai perinteiseksi punaiseksi?

Kattauksen voi viimeistellä kynttilöillä tai paristokäyttöisellä valosarjalla. Pöytään voi tuoda myös palan luontoa jouluisella havun- tai eukalyptuksen oksalla tai joulukukka-asetelmalla. Juhlakattaus syntyy kätevästi, kun noudattaa 7 vinkin listaa juhlakattauksen tekemisestä.

5. Korista koti joulukukilla

Joulun kynnyksellä kotiin muuttaa joulukuusen ohella usein myös muita joulukasveja. Suosittuja joulukukkia kotiin tai vaikkapa pikkujoulutuliaisiksi ovat esimerkiksi:

  • Hyasintti
  • Joulutähti
  • Tulilatva
  • Amaryllis

Joulukukkaistutustenkin koristeluun voi käyttää perinteisiä joulukoristeita: peitä ruukkukukan multa joulupalloilla tai somista se kuusenoksin ja kävyin. Myös jouluinen nauha sopii kaunistamaan ruukkua.

Katso vinkit joulukukkien asetteluun ja tutustu erilaisiin kukkiin

6. Laske päiviä jouluun

Joulun odotus ei ole mitään ilman joulukalenteria! Perinteiset suklaakalenterit ja hauskat lelujoulukalenterit ovat lasten suosikkeja, ja myös perheen lemmikki ilahtuu omasta herkkukalenterista.

Katso suosikkijoulukalenterit 2020

Kätevä leipuri pyöräyttää joulun alla näyttävän piparkakkujoulukalenterin ja askartelija hyödyntää vinkit itse tehtyyn joulukalenteriin. Katso myös hauskat Pirkka-niksit erilaisiin joulukalentereihin:

Sinua saattaisi kiinnostaa