Joulutrendit 2017

Joulutrendit 2017

Jouluna pöydät notkuvat herkkuja, ja perinteisten jouluruokien vieressä on tilaa uusillekin tulokkaille. K-Ruoka.fi:n asiantuntijat ovat sihdanneet parhaat palat jouluun ruokamaailman trendeistä. Tältä näyttää trendikkäin joulupöytä vuonna 2017!

Suomi 100 -teema

Suomen juhlavuosi ei toki lopu itsenäisyyspäivään, vaan se näkyy vahvasti joulun tarjoiluissa. Pikkujouluissa ja aattona ennen varsinaista juhla-ateriaa hurmaavat espanjalaisten tapasten suomalaiset serkut eli sapakset. Perinneleipä perunalimppu saa jouluista makua fenkolista, pomeranssista ja appelsiininkuoresta ja sopii mainiosti myös ruokalahjaksi. Joulupöydän näyttävimpiä jälkiruokia ovat sinivalkoinen mustikka-valkosuklaakakku sekä oranssina hehkuvat lakkavanukkaat. Ja mikä olisikaan hauskempi välipäivien ruoka, kuin Tampereelta terveiset tuova mustamakkara-hotdog

Alkoholittomat juomat ja mocktailit

Alkoholittomien juhlajuomien suosio on ollut hurjassa nousussa koko vuoden, eikä loppua näy. Ohi on aika jolloin alkoholittomana alkumaljana tarjoiltiin pelkkää Pommacia - ja herkulliset juomat sopivat nautittavaksi myös läpi aterian! Mustikkamocktailissa maistuvat Suomen maut.

Alkoholillisista joulujuomista kurkumamunatoti ja laakerinlehti-siideriglögi tarjoavat raikkaan vaihtoehdon perinteiselle glögille.

Kalapöydän uudet mausteet

Kalapöytä on monen mielestä parasta joulussa, ja pienellä mausteisuudella siihen saa uutta vaihtelua. Joko olet kokeillut erilaisia mausteita graavikalassa - tai sillin joukossa? Kuivamausteseos maustaa jouluisen graavilohen. Kauniin keltainen sahrami-tyrnisilli tuo mukanaan ylellisen tuulahduksen, onhan sahrami maailman arvostetuimpia mausteita!

Joulun kasvisruoat 2.0

Jos viime jouluna kohkattiin porkkalasta, saavat joulun kasvisruoissa estradin tänä vuonna paahteiset juurekset. Kata ruokaisiksi lisukesalaateiksi paahdettua palsternakkasalaattia tai paahdettua punajuurisalaattia minttu-tahinikastikkeella. Perinteisen laatikoiden rinnalle vaihtelua tuo kurpitsalaatikko.

Herkuttelua juustoilla

Juustot ovat uusi karkki, jos ruokamaailman trendsettereiltä kysytään. Juustot maistuvat myös cocktailpaloissa: kokeile uuniviikunoita tai koreita granaattiomenacrostineja. Sinihomejuuston ja piparien yhdistelmä on klassikko - tänä vuonna se maistuu trendikkäästi jäätelössä. Taidokkaasti koottu juustotarjotin sopii jälkiruoaksi sellaisenaan, itsetehdyn taatelihillon kera. 

Näyttävät jälkiruoat

Jo muutaman vuoden vallinnut överitrendi pitää edelleen pintansa, ja mikäpä sopisi jouluun paremmin kuin joulukuusen kanssa kilpaa koreileva näyttävä jälkiruoka? Kranssin muotoinen marenkipavlova kirvoittaa taatusti ihastuneita huokauksia, samoin kuin hedelmäinen marenkivati ja rubiinisena hehkuva granaattiomena-suklaakakku. Raakaleivonta on trendeistä kuumimpia, ja appelsiini-suklaaraakakakku maistuu myös vegaanista tai gluteenitonta ruokavaliota noudattaville vieraille.

Cookie butteria vai hopeatoffeeta?

Vaikka ruokalahjoilla onkin muistettu ystäviä ja sukulaisia jo pitkään, näppärä kotikokki antaa lahjaksi ruokayllätyksiä joita saajalta ei varmasti vielä löydy! Lakritsivillityksen innostamana kehittelimme oman version retroherkusta, hopeatoffeesta. Speculoos-keksien makuinen cookie butter eli keksivoi ilahduttaa sokerihiirtä, samoin itse tehty joulusuklaalevy.

Sinua saattaisi kiinnostaa