Joulu
Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
Joulutrendit 2019

Joulutrendit 2019

Jouluna pöydät notkuvat herkkuja, ja perinteisten jouluruokien vieressä on tilaa uusillekin tulokkaille. Tältä näyttää trendikkäin joulupöytä vuonna 2019!

Hedelmäiset maut suolaisissa jouluruoissa

Kauden parhaat hedelmät ujuttautuvat joulupöydässä myös pääruokiin. Hedelmien pehmeän raikas maku raikastaa niitäkin jouluklassikoita, jotka uhkaavat tuntua jo hieman tunkkaisilta. Sesongin kaunein hedelmä granaattiomena antaa makunsa niin kalkkunan glaseeraukselle kuin jouluiseen salaattiinkin, ja makeaa päärynää ladotaan vaihteeksi perunalaatikkoon.

joulutrendit hedelmat

Pikkelöi, fermentoi, hapata

Suolistoystävällisestä ruoasta on ruokapiireissä vaahdottu jo useampi vuosi, ja erilaiset fermentoidut ruoat keikkuvat edelleen trendin aallonharjalla. Hapattaminen muodostaa tuotteeseen elävän maitohappobakteerikannan, joka pidentää tuotteen säilyvyyttä. Valmista nämä siis jo hyvissä ajoin ennen joulua ja varaa aattoa edeltävä aika muulle valmistelulle!

fermentointi joulutrendi

Vegaaninen joulu

Vegaaninen ruokavalio ja erilaiset kasvisruokavaliot ovat yhä yleisimpiä eikä ole enää lainkaan itsestäänselvyys, että kaikki jouluaterialla söisivät kinkkua tai kalapöydän antimia. Vegaaninen vaihtoehto perinteiselle joulukinkulle syntyy seitanista, eikä vegaanin tarvitse jättää aattoaamiaisen karjalanpiirakoita väliin. Ihanat, tuoreet taatelit maistuvat pikkujouluissa glögin kanssa.

vegaaniset joulutrendit

Näyttävät kakut

Sopivasti överiksi vedettyjen kakkujen trendi ei vieläkään ota laantuakseen, ja niinpä myös jouluna kakkujen koristeluun panostetaan. Minimalistisempi kokki pärjää pelkällä kultahippujen ripottelulla, mutta näpertelyä rakastava uppoutuu todellisten fantasiakakkujen maailmaan.

joulutrendit kakut

Gluteeniton joulu

Kaukana ovat ne ajat, kun gluteenitonta ruokavaliota noudattavien täytyi jäädä joulun leivonnaisten äärellä tyhjin vatsoin. Niin ihana piparitaikina, rakastettu taatelikakku kuin viime vuosien hitti pataleipäkin muuntuvat helposti gluteenittomiksi.

gluteeniton joulutrendi

Joulutortut uudella tavalla

Kyllästyttääkö tähtitorttu? Kieputa lehti- tai voitaikinasta tortulle aivan uusia muotoja! Täytteetkin menevät hauskalla tavalla uusiksi, kun sipaiset täytteeksi luumuhillon sijaan omenamarmeladia tai Nutellaa.

joulutortut trendi