Joulutortut uudella tavalla
Kyllästyttääkö tähtitorttu? Kieputa lehti- tai voitaikinasta tortulle aivan uusia muotoja! Täytteetkin menevät hauskalla tavalla uusiksi, kun sipaiset täytteeksi luumuhillon sijaan omenamarmeladia tai Nutellaa.
Vegaaninen joulu
Vegaaninen ruokavalio ja erilaiset kasvisruokavaliot ovat yhä yleisimpiä eikä ole enää lainkaan itsestäänselvyys, että kaikki jouluaterialla söisivät kinkkua tai kalapöydän antimia. Vegaaninen vaihtoehto perinteiselle joulukinkulle syntyy seitanista, eikä vegaanin tarvitse jättää aattoaamiaisen karjalanpiirakoita väliin. Ihanat, tuoreet taatelit maistuvat pikkujouluissa glögin kanssa.
Hedelmäiset maut suolaisissa jouluruoissa
Kauden parhaat hedelmät ujuttautuvat joulupöydässä myös pääruokiin. Hedelmien pehmeän raikas maku raikastaa niitäkin jouluklassikoita, jotka uhkaavat tuntua jo hieman tunkkaisilta. Sesongin kaunein hedelmä granaattiomena antaa makunsa niin kalkkunan glaseeraukselle kuin jouluiseen salaattiinkin, ja makeaa päärynää ladotaan vaihteeksi perunalaatikkoon.
Pikkelöi, fermentoi, hapata
Suolistoystävällisestä ruoasta on ruokapiireissä vaahdottu jo useampi vuosi, ja erilaiset fermentoidut ruoat keikkuvat edelleen trendin aallonharjalla. Hapattaminen muodostaa tuotteeseen elävän maitohappobakteerikannan, joka pidentää tuotteen säilyvyyttä. Valmista nämä siis jo hyvissä ajoin ennen joulua ja varaa aattoa edeltävä aika muulle valmistelulle!
Tuo piimä 2000-luvulle!
Vaikka piimä sellaisenaan juotuna vetäisikin suusi irvistykseen, anna sille mahdollisuus ruoanlaitossa! Moderni piimäjuusto puristetaan tänä jouluna mozzarellapallon muotoon, ja italialainen panna cotta sopii supisuomalaiseen joulupöytään piimästä tehtynä.
Gluteeniton joulu
Kaukana ovat ne ajat, kun gluteenitonta ruokavaliota noudattavien täytyi jäädä joulun leivonnaisten äärellä tyhjin vatsoin. Niin ihana piparitaikina, rakastettu taatelikakku kuin viime vuosien hitti pataleipäkin muuntuvat helposti gluteenittomiksi.
- Gluteeniton perunalaatikko
- Gluteeniton taatelikakku
- Gluteeniton piparitaikina
- Gluteeniton joulupataleipä