Joulutrendit 2020

Joulutrendit 2020

Päivitetty 9.11.2020

Jouluna pöydät notkuvat herkkuja, ja perinteisten jouluruokien vieressä on tilaa uusillekin tulokkaille. Tältä näyttää trendikkäin joulupöytä vuonna 2020!

Joulutortut uudella tavalla

Kyllästyttääkö tähtitorttu? Kieputa lehti- tai voitaikinasta tortulle aivan uusia muotoja! Täytteetkin menevät hauskalla tavalla uusiksi, kun sipaiset täytteeksi luumuhillon sijaan omenamarmeladia tai Nutellaa.

joulutortut trendi 2020

Vegaaninen joulu

Vegaaninen ruokavalio ja erilaiset kasvisruokavaliot ovat yhä yleisimpiä eikä ole enää lainkaan itsestäänselvyys, että kaikki jouluaterialla söisivät kinkkua tai kalapöydän antimia. Vegaaninen vaihtoehto perinteiselle joulukinkulle syntyy seitanista, eikä vegaanin tarvitse jättää aattoaamiaisen karjalanpiirakoita väliin. Ihanat, tuoreet taatelit maistuvat pikkujouluissa glögin kanssa.

vegaaniset joulutrendit 2019

Hedelmäiset maut suolaisissa jouluruoissa

Kauden parhaat hedelmät ujuttautuvat joulupöydässä myös pääruokiin. Hedelmien pehmeän raikas maku raikastaa niitäkin jouluklassikoita, jotka uhkaavat tuntua jo hieman tunkkaisilta. Sesongin kaunein hedelmä granaattiomena antaa makunsa niin kalkkunan glaseeraukselle kuin jouluiseen salaattiinkin, ja makeaa päärynää ladotaan vaihteeksi perunalaatikkoon.

joulutrendit hedelmat

Pikkelöi, fermentoi, hapata

Suolistoystävällisestä ruoasta on ruokapiireissä vaahdottu jo useampi vuosi, ja erilaiset fermentoidut ruoat keikkuvat edelleen trendin aallonharjalla. Hapattaminen muodostaa tuotteeseen elävän maitohappobakteerikannan, joka pidentää tuotteen säilyvyyttä. Valmista nämä siis jo hyvissä ajoin ennen joulua ja varaa aattoa edeltävä aika muulle valmistelulle!

fermentointi joulutrendi 2019

Tuo piimä 2000-luvulle!

Vaikka piimä sellaisenaan juotuna vetäisikin suusi irvistykseen, anna sille mahdollisuus ruoanlaitossa! Moderni piimäjuusto puristetaan tänä jouluna mozzarellapallon muotoon, ja italialainen panna cotta sopii supisuomalaiseen joulupöytään piimästä tehtynä.

piimä trendit 2019

Gluteeniton joulu

Kaukana ovat ne ajat, kun gluteenitonta ruokavaliota noudattavien täytyi jäädä joulun leivonnaisten äärellä tyhjin vatsoin. Niin ihana piparitaikina, rakastettu taatelikakku kuin viime vuosien hitti pataleipäkin muuntuvat helposti gluteenittomiksi.

gluteeniton joulutrendi 2019